PGA Tour

David Skinns leidt Canadian Open voor Sam Burns en Sean O’Hair

Met zes birdies in een reeks van zeven holes heeft de Engelse golfer David Skinns een score van acht onder par (62) gemaakt op de Hamilton Golf and Country Club, waardoor hij de leiding heeft genomen na de eerste ronde van de RBC Canadian Open.

Skinns, die ’s middags speelde toen de greens nog grotendeels ontvankelijk waren na regen eerder in de week, nam de leiding met een birdieputt op zijn 17e hole, de par-3 achtste. De 41-jarige had toen een slag voorsprong op de ochtend starters Sam Burns en Sean O’Hair.

“Ik sloeg mijn ballen vrij goed en plaatste mezelf in veel goede posities,” zei Skinns, die nog niet eerder heeft gewonnen op de PGA Tour.

De Schot Robert MacIntyre had een score van 64 in de middag, Ryan Palmer opende met een 65, en tweevoudig Canadian Open-kampioen Rory McIlroy had een slag meer, samen met Andrew Novak, Erik van Rooyen, Nick Hardy, Trace Crowe en de Nieuw-Zeelander Ryan Fox.

Voormalig nummer één van de wereld Adam Scott is de beste Australiër in het veld, met een score van par (70), waardoor hij acht slagen achterstand heeft op de leider, op een gedeelde 50e plaats.

Verdedigend kampioen Nick Taylor had een 72, spelend naast zijn landgenoot Taylor Pendrith en McIlroy.

Vorig jaar op Oakdale in Toronto maakte Taylor een eagleputt van ruim 24 meter in een playoff om de eerste Canadees te worden die het evenement won sinds 1954.

“Normaal gesproken is de ochtendronde voor mij op een donderdag niet zo druk,” zei Taylor.

“De energie was hoog, wat geweldig was, het geeft je adrenaline, wat leuk is zo vroeg in de ochtend, het focust je op wat je moet doen. Helaas ging het niet mijn kant op, maar de menigte was geweldig.”

Viervoudig major-kampioen McIlroy won de Canadian Open in 2019, de laatste keer dat het in Hamilton was, en opnieuw in 2022 op St George’s in Toronto.

“Een van de belangrijkste redenen waarom ik hier graag terugkom, is vanwege die sfeer,” zei McIlroy.

“Vandaag speelde ik met twee Canadezen en dat was precies wat ik er van verwachtte”, liet hij met een glimlach weten.