Ladies Tour

Nelly Korda begint het Womens US Open met o.a. een 10 op een par 3 hole

Nelly Korda

De wereld nummer één Nelly Korda had een ronde om snel te vergeten in het US Women’s Open, waar ze eindigde met een score van 10 boven par (80), inclusief een septuple-bogey op de 12e hole. De Amerikaanse Nelly Korda won eerder zes van haar laatste zeven toernooien!

De 25-jarige  Korda begon de dag als de grote favoriet om haar eerste US Open-titel te winnen op de Lancaster Country Club in Philadelphia.  Korda’s uitdaging leek al voorbij na haar eerste drie holes, die ze begon op de back nine met een bogey op de 10e hole voordat ze drie keer in het water sloeg op de 147meter lange 12e hole!

Haar eerste afslag vloog over de green in een bunker en haar chip daaruit rolde in een beek voor de green. Vervolgens raakte ze het water nog twee keer en nadat ze eindelijk de green had bereikt met haar chip had ze nog een twee putt voor een score van 10.

“Ik wilde echt geen 80 schieten en ik bleef maar bogeys maken,” zei Korda. “Ik ben ook maar een mens. Ik ga zeker slechte dagen hebbenen vandaag was gewoon een slechte dag. Dat is alles wat ik kan zeggen.”

Korda, die dit jaar de eerste major won in het Chevron Championship, staat bijna onderaan het leaderboard met een score van 10 boven par op een dag waarop slechts een handvol golfers par of beter speelde.

De Japanse Yuka Saso nam de leiding met 2-onder. De Franse amateur Adela Cernousek behoorde tot een groep vroege clubhuisleiders, waaronder de Amerikaanse Andrea Lee en de Thaise Wichanee Meechai, nadat ze eindigde met een score van 69 (-1). Zij staan nu gedeeld tweede.

De Engelse Jodi Ewart Shadoff liep een ronde van twee boven par, terwijl de Ierse Leona Maguire een slag meer nodig had met een score van 73. De Schotse Gemma Dryburgh en de Engelse amateur Lottie Woad – winnares van de Augusta National Women’s Amateur – eindigden beiden zeven boven par, terwijl de Engelse Charley Hull vijf boven par eindigde.

De cut staat voorlopig op +4 zal Korda met een goede ronde deze nog kunnen halen?