DP World Tour

Guido Migliozzi en Laurie Canter aan kop in Hamburg, Nederlanders rond de 40e plek

Guido Migliozzi ©GettyImages

De hoop was dat de Nederlanders in de derde ronde van het European Open een plek in de top 20 zouden vinden, maar dat gebeurde helaas niet. Daan Huizing steeg in het klassement met een ronde van 2-onder-par en deelt nu de 36e plek met een totaalscore van 1-onder. Darius van Driel ging als hoogst genoteerde Nederlander de derde ronde in, maar had te veel bogeys, naast een dubbel bogey. Zijn ronde van 76 slagen (+3), bestaande uit vijf bogeys, een dubbel bogey en vier birdies, bracht hem op par voor het toernooi en de 46e plaats. De par van de Green Eagle Golf Courses is 73!

De Italiaan Guido Migliozzi maakte drie birdies op zijn laatste vier holes voor een foutloze 67, waarmee hij samen met Laurie Canter de leiding nam in het European Open net buiten Hamburg.

Migliozzi begon de dag zes slagen achter Canter, maar zes birdies brachten hem naar 12-onder. Canter, die vroeg in de ronde een voorsprong van vier slagen had, verloor drie slagen rond de turn maar herstelde zich met een level-par 73.

De Deen Niklas Nørgaard staat één slag achter de leiders, gevolgd door Jannik De Bruyn en Tom Vaillant op 10-onder.

Migliozzi, die een trage seizoensstart had, geniet weer van zijn golfspel en is blij terug in vorm te zijn. Canter, op zoek naar zijn eerste DP World Tour-overwinning, is vastberaden om te winnen ondanks een mindere ronde.

De Bruyn en Vaillant speelden sterk, maar werden ingehaald door Migliozzi. Canter en Nørgaard sloten de ronde met birdies om de tweede plaats te delen.

Verdedigend kampioen Tom McKibbin staat vier slagen achter de leiders, samen met Ivan Cantero en Jayden Schaper.

Daan Huizing op karakter door in Duitsland en samen met Darius van Driel in het weekend!