Ladies Tour

Minjee Lee deelt de leiding met Andra Lee en Wichanee Meechai in het US Women’s Open

Minjee Lee

Voormalig kampioen Minjee Lee wist met een vier-onder par, 66 slagen, om samen met Andrea Lee en leider van de vorige nacht, Wichanee Meechai, de leiding te nemen in het US Women’s Open op zaterdag.

De Australische Lee, die haar tweede major titel won in het US Woman’s Open van 2022 in Pine Needles, evenaarde de beste ronde van de week op de Lancaster Country Club in Pennsylvania. Ze maakte een eagle, drie birdies en een bogey om zich bij de top drie te voegen met 5-onder par.

De Thaise Wichanee, die nog nooit een top-10 finish in een major heeft behaald of een LPGA-titel heeft gewonnen, hield haar zenuwen in bedwang toen de spanning op de back nine toenam. Ze eindigde met drie birdies en twee bogeys voor een 69, dit was haar derde ronde op rij in de 60 slagen!

Andrea Lee, een voormalige amateurkampioen uit Californië, had vijf birdies en twee bogeys in haar 67 om zich in een goede positie te plaatsen voor een eerste major titel op zondag.

Het leidende trio heeft twee slagen voorsprong op de Japanse Hinako Shibuno, die zeven birdies maakte voor haar 66 en voor een totaal van 207 (-3) en daarmee vierde staat.

Een landgenote van Shibunu, Yuka Saso, en die dit kampioenschap won toen ze in 2021 voor de Filippijnen speelde, noteerde een 69 en staat nog een slag verder terug op de vijfde plaats.

Minjee Lee, die de ronde begon met drie slagen achterstand op Wichanee, gaf haar ronde een vliegende start met een eagle op de zevende hole, waar haar approach van de fairway een “geweldige stuiter” maakte vanaf de verhoogde rand van de green en toen minder dan 60 cm van de hole kwam.

Slechts vijf speelsters staan onder par voor het toernooi na 54 holes, aangezien lage scores moeilijk te behalen bleven na twee zware eerste dagen waarin wereldnummer 1 Nelly Korda de lijst van grote namen aanvoerde die de cut misten.

Nelly Korda begint het Womens US Open met o.a. een 10 op een par 3 hole