PGA Tour

Robert MacIntyre gaat met vader als caddie met vier slagen voorsprong het RBC Canadian Open in

Robert MacIntyre

De linkshandige Robert MacIntyre maakte een eagle putt van 9 meter op de par-5 17e hole om een late opmars op zaterdag te bekronen en met een voorsprong van vier slagen de laatste ronde van de RBC Canadian Open in te gaan.

Gedeeld aan de leiding na de tweede ronde met Ryan Fox, wist MacIntyre met 66 slagen rond te gaan (-4) om daarmee op 14-onder te komen op de Hamilton Golf & Country Club. De 27-jarige linkshandige Schot is op zoek naar zijn eerste TOUR-overwinning in 44 starts.

Mackenzie Hughes, die probeert de tweede opeenvolgende Canadees te worden die het nationale kampioenschap wint, staat samen met Fox en Ben Griffin op de tweede plaats.

Hughes, afkomstig uit het nabijgelegen Dundas, Ontario, smaakte een 67. Hij miste een eagle putt van 2.7 meter op hole 17 en maakte toen een bogey op de par-4 18e.

Vorig jaar in Oakdale in Toronto maakte Nick Taylor een eagle putt van 22 meter op de vierde hole in een play-off tegen Tommy Fleetwood om de eerste Canadees te worden die het evenement won sinds 1954.

Fox had een ronde van 70 slagen, hij speelde de eerste vijf holes in 4-onder met een eagle en twee birdies, maar maakte vier bogeys op de laatste 13 holes, waarvan drie in een span van vier holes midden in zijn back nine.

MacIntyre neemt de leiding in Canada en prijst zijn vader als caddie