Ladies Tour

Yuka Saso pakt haar tweede US Women’s Open titel

De Japanse Yuka Saso kwam van een achterstand van drie slagen om de jongste speelster te worden die twee US Women’s Open-titels heeft gewonnen.

Er was eerder een gelijke stand van drie speelsters aan het begin van wat een dramatische laatste dag zou worden, met de Australische Minjee Lee, de Amerikaanse Andrea Lee en de Thaise Wichanee Meechai die gelijk aan de top van het leaderboard stonden.

Maar de 22-jarige Saso produceerde een reeks van vier birdies in vijf holes op de laatste negen om de overwinning met drie slagen te grijpen. Ze voltooide een ronde van twee onder par (68) om te eindigen op vier onder op de Lancaster Country Club in Pennsylvania en met haar landgenote Hinako Shibuno die tweede werd.

Dat leverde Saso, die in 2022 haar internationale loyaliteit van de Filipijnen naar Japan had veranderd, haar tweede LPGA Tour-titel op en dat op beide US Women’s Opens.

Saso werd de eerste Filipijnse speelster die een major won toen ze haar eerste US Women’s Open-titel als tiener in 2021 veroverde.  Echter ze gaf een van haar twee nationaliteiten op voordat ze 22 werd en koos ervoor om de Japanse nationaliteit aan te nemen.

Saso kreeg zondag een vroege tegenslag te verwerken toen ze na een birdie op de tweede hole een vier putt maakte op de zesde hole voor een dubbel bogey.

Maar na haar spel te hebben gestabiliseerd, stormde ze vooruit terwijl slechts twee speelsters onder par eindigden. Minjee Lee eindigde met een 41 voor een ronde van acht boven par (78) terwijl Meechai moeite had met een afsluitende 77.

Andrea Lee had ook moeite met een ronde van 75 en deelde de derde plaats met landgenote Ally Ewing, die met een ronde van 66 in het klassement omhoog schoot.

Minjee Lee deelt de leiding met Andra Lee en Wichanee Meechai in het US Women’s Open