PGA Tour

Robert MacIntyre wint 2024 RBC Canadian Open met vader Dougie als caddie

Robert MacIntyre

Het was een speciale week voor Robert MacIntyre. De linkshandige Schot, die zijn eerste overwinning op de PGA Tour nastreefde, nam op het laatste moment zijn vader, Dougie, als caddie deze week, en het vader/zoon-duo bleek een solide combinatie te zijn. MacIntyre sloot zijn week ten noorden van de grens af met een overwinning in de 2024 RBC Canadian Open, met één slag voorsprong op de Fransman Victor Perez.

MacIntyre begon zijn week met een score van 64 en na twee opeenvolgende 66’s had hij een voorsprong van vier slagen na 54 holes, de vijfde golfer die dit seizoen zo’n voorsprong had op de PGA Tour.

De Canadees Mackenzie Hughes slaagde erin om op zondag een deel van de leiding te pakken na de eerste negen holes, maar MacIntyre herstelde zich en ging met vier slagen voorsprong de turn in en eindigde met een laatste ronde van 68 om op 16-onder te eindigen, waarmee hij de vijfde Schot werd die sinds 1940 een PGA Tour-wedstrijd wint. Hij voegde zich bij landgenoten Sandy Lyle, Paul Lawrie, Martin Laird en Russell Knox.

MacIntyre, die een birdie van 6.4 meter holede op hole 11, vergrootte daarmee zijn voorsprong tot vijf slagen. Hij is de eerste winnaar van een PGA Tour-evenement die met zijn vader als caddie speelde sinds Heath Slocum de Sanderson Farms Championship in 2005 won met vader Jack. Hij werd ook de 16e linkshandige die een PGA Tour-wedstrijd won.

Bogeys op holes 12 en 13 verkleinden zijn voorsprong tot twee slagen, maar MacIntyre bleef sterk in de laatste holes met een birdie op hole 15. Perez maakte een birdie 3.4 meter op hole 18 voor een foutloze laatste ronde van 64, wat zijn beste resultaat in zijn carrière was als runner-up. Rory McIlroy en Tom Kim hadden ook beide een 64 en eindigden gedeeld derde.

Maar met drie top-15 resultaten in zijn laatste vijf wedstrijden, waaronder een T-8 op het PGA Championship, was MacIntyre in opmars. Hij heeft twee keer gewonnen op de DP World Tour en vertegenwoordigde Team Europa in de Ryder Cup. Hij was in de race bij de British Opens van 2019 en 2021, evenals het PGA Championship van 2024.

De andere leiders na 54 holes met vier slagen voorsprong die dit seizoen wonnen, zijn Jake Knapp bij de Mexico Open in Vidanta, Akshay Bhatia bij de Valero Texas Open, Chris Gotterup in de Myrtle Beach Classic en Davis Riley vorige week in de Charles Schwab Challenge.

MacIntyre verdiende een eerste prijs van 1.638 miljoen dollar en 500 FedEx Cup-punten op Hamilton Golf & Country Club.

Robert MacIntyre gaat met vader als caddie met vier slagen voorsprong het RBC Canadian Open in