DP World Tour

Lars van Meijel eindigde als 33e in Australië waar Joaquin Niemann wint

Met rondes van 70, 66, 75 en 70 slagen eindigde de Nederlandse golfer Lars van Meijel op 4-onder par en behaalde hij een gedeelde 33e plaats in het ISPS HANDA Australian Open.

De Chileen Joaquin Niemann (foto) heeft het Australian Open mannen golftoernooi gewonnen in een spannende play-off na een eagle te maken op de tweede extra hole. Niemann versloeg de Japanner Rikuya Hoshino toen hij een eagle-drie maakte op de par-vijf 18e hole en zijn tegenstander een birdie maakte nadat ze beiden birdies hadden gemaakt op de eerste extra hole.

Het duo eindigde het toernooi gelijk aan de leiding met 14-onder par. Niemann had een laatste ronde van 66 slagen om de toon te zetten en wachtte bijna anderhalf uur voordat hij zijn lot te weten kwam. Hoshino, spelend in de laatste groep, miste een lange putt op de laatste reguliere hole die hem de Stonehaven Cup had kunnen opleveren.

Niemann miste vervolgens een eagle putt van 1.5 meter op de eerste play-off hole, maar herpakte zich en maakte een putt van iets meer dan 2 meter bij de tweede poging om de titel binnen te halen. Hij is de eerste Zuid-Amerikaan die de Stonehaven Cup omhoog houdt.

De best geplaatste Australiër was Min Woo Lee, die afsloot met een ronde van 72 en als derde eindigde met 12-onder par.

Lars van Meijel zakt flink in het klassement in Australië waar Min Woo Lee nog steeds aan de leiding staat.

Lars van Meijel’s opmars in Australië en waar Min Woo Lee de leiding pakt