DP World Tour

Lars van Meijel’s opmars in Australië en waar Min Woo Lee de leiding pakt

Het was een weergaloze tweede ronde voor Lars van Meijel in Australië. De 29-jarige Nederlander wist bogey-vrij te blijven en tekende maar liefst 6 birdies op. Met een score van 7-onder staat hij nu gedeeld 7e in het klassement.

Ondertussen lijkt Min Woo Lee op weg te zijn naar opeenvolgende DP World Tour-titels op eigen bodem. Hij behield zijn indrukwekkende vorm en heeft halverwege het toernooi een voorsprong van drie slagen bij de ISPS HANDA Australian Open.

Lee had een briljante ronde van zeven onder par (64 slagen) op vrijdag, waarbij hij zijn laatste acht holes zes slagen onder par speelde, tot groot genoegen van het publiek op The Australian Golf Club.

Na zijn overwinning in het Fortinet Australian PGA Championship vorige week, streeft de 25-jarige ernaar om een indrukwekkende dubbel te voltooien door ook het andere vlaggenschip-toernooi van Australië te winnen.

Hij eindigde zijn dag in stijl met een sensationele hoge slag over water vanaf dennenstro voor een eagle, waarmee hij op 12 onder par uitkwam en aan de leiding ging, voor de Schot Connor Syme en de Amerikaan Patrick Rodgers.

Een overwinning dit weekend zou zijn derde wereldwijde titel betekenen in minder dan twee maanden tijd, en Lee geniet ervan om het stralende middelpunt te zijn terwijl hij zijn uitmuntende jaar wil bekronen.

Ryo Hisatsune, winnaar van de Sir Henry Cotton Rookie of the Year Award eerder deze week, staat vijf slagen achter Lee op zeven onder par in een grote groep die ook bestaat uit landgenoot zijn Rikuya Hoshino, de Australiër Jason Scrivener, de Schot Grant Forrest en het Engelse duo Alex Fitzpatrick en David Horsey en onze Nederlander Van Meijel!

Lars van Meijel en Darius van Driel onder Par in Australië en Zuid-Afrika