DP World Tour

Joaquin Niemann samen met Rikuya Hoshino en Adam Scott naar The Open

Adam Scott

Joaquin Niemann, Rikuya Hoshino en Adam Scott (foto) hebben zich gekwalificeerd voor de 152e Open op Royal Troon via de ISPS Handa Australian Open.

De ISPS Handa Australian Open was het tweede evenement in de Open Qualifying Series, die spelers over de hele wereld de kans biedt zich te kwalificeren voor het oorspronkelijke golftoernooi. Het toernooi, georganiseerd door de DP World Tour en de Challenger PGA Tour of Australasia, vond plaats op The Australian en The Lakes.

Niemann uit Chili versloeg Hoshino uit Japan in een play-off van twee holes om de ISPS Handa Australian Open te winnen nadat ze na de reguliere speeltijd gelijk stonden met een totaal van 14 onder par op 271 slagen. Hij zal voor de vijfde keer deelnemen aan The Open, met zijn beste resultaat in 2022 op The 150th Open waar hij gelijk eindigde op de 53e plaats in St Andrews.

Dankzij zijn tweede plaats zal de 27-jarige Hoshino voor de vierde keer op rij deelnemen aan The Open, na zijn debuut in 2021.

Min Woo Lee, die al gekwalificeerd is voor de 152e Open, eindigde op de derde plaats bij de ISPS Handa Australian Open met 12 onder par op 273 slagen.

Adam Scott, die op de 46e plaats staat in de Official World Golf Rankings, eindigde een slag verder terug en deelde de vierde plaats met Grant Forrest en Laurie Canter. Scott claimde de derde en laatste kwalificatieplek met een laatste ronde van 68 slagen om zijn plaats in het startveld op Royal Troon veilig te stellen. Dit wordt zijn 24e opeenvolgende optreden sinds zijn debuut op The 129th Open in St Andrews in 2000.