Het eerste golfnieuws

Lars van Meijel zakt flink in het klassement in Australië waar Min Woo Lee nog steeds aan de leiding staat.

Met rondes van 70, 66 en een derde ronde van 75 slagen is Lars van Meijel flink gezakt, 40 plekken, in het klassement van het ISPS Handa Australian Open. De Nederlander staat nu gedeeld 47e met 3-onder par.

Min Woo Lee leidde met drie slagen voorsprong halverwege, maar zag zijn voorsprong verdwijnen na een reeks fouten. Hij maakte een dubbel bogey op de derde hole toen hij water vond en verloor nog een slag op de 10e hole toen hij zijn chip vanuit de rough verprutste.

Als tweede geëindigd achter Lee bij het Australian PGA van vorige week, pakte Hoshino een gedeelde leiding met 12-onder par toen hij een eagle maakte op de 14e hole.

Adam Scott is sterk begonnen aan zijn derde ronde op het Australian Open, waarbij hij drie slagen goed maakte op het veld in de eerste drie holes op The Australian Golf Club. Scott begon de dag op vier onder par, acht slagen achter de leider halverwege, Min Woo Lee. Tegen de tijd dat hij de 12e green afliep – hij begon op de 10e – was het gat teruggebracht tot vijf slagen.

Scott, die tien jaar geleden de Stonehaven Cup won, moet het momentum vasthouden als hij nog enige hoop wil koesteren om terug te vechten in het toernooi.

De medespeler van Van Meijel, de Engelsman Alex Fitzpatrick, staat nu gedeeld derde samen met de Amerikaan Patrick Rodgers op 12-onder.

De Schot Connor Syme (70) en de Amerikaan Patrick Rodgers (70) staan drie slagen achter, voorafgaand aan een groep van drie, waaronder de Chileen Joaquin Niemann (69).

Voormalige winnaars Matt Jones (68) en Cameron Davis (74) staan zes slagen achter de leider.