PGA Tour

Tiger Woods kan geen vooruitgang boeken op de Hero World Challenge na een wisselvallige derde ronde

Tiger Woods kan geen vooruitgang boeken op de Hero World Challenge na een wisselvallige derde ronde

Tiger WoodsTiger Woods

Tiger Woods bleef wat frustrerende fouten maken terwijl hij de derde ronde van de Hero World Challenge afsloot op de 16e plaats; het was een wisselvallige derde ronde voor de 15-voudige kampioen in The Bahamas. Scottie Scheffler leidt nu voor Matt Fitzpatrick die op drie slagen afstand staat nadat ze beiden zeven onder par 65 kaartten, met Justin Thomas nog eens twee slagen achter in derde positie.

Jordan Spieth is gezakt naar de gedeelde vierde plaats met Jason Day, Tony Finau en Collin Morikawa op 10 onder par.

Woods’ dag begon met twee bogeys en eindigde met een verloren slag op zijn laatste hole, maar kenmerkte zich door vijf birdies in een ronde van één onder par 71.

Het hoogtepunt van Woods’ dag kwam op de negende hole toen hij de bal vanuit de bunker op de green chip-te voordat hij zijn vierde birdie van de dag maakte na birdies op de derde, zesde en achtste holes. Er waren echter een paar slordige slagen op zijn achter negen.

De 47-jarige zegt dat hij pijnvrij speelt na een enkeloperatie zeven maanden geleden aan het rechterbeen dat ernstig gewond raakte bij zijn auto-ongeluk in 2021.

“Niet de ideale start, maar ik kreeg het omgedraaid en ik was op de goede weg. Een gemiste putt op 14 en het had iets beter kunnen zijn dan de score aangeeft,” zei Woods.

“Ik denk dat ik iets in de hoge 60 had kunnen schieten, wat leuk zou zijn geweest, maar het is sin ieder geval beter dan gisteren.

“De enkel is prima. Ik heb een beetje pijn op andere plekken, maar dat is oké. We kunnen dat elke dag behandelen. Mijn sessies in de sportschool zijn goed geweest.”

Tiger Woods stijgt vier plaatsen op Hero World Challenge, maar late bogeys spelen hem parten