KLM Open 2008 – Derksen, Luiten en Lafeber hebben er zin in!

19-08-2008-maarten.jpg

19-08-2008-maarten.jpgTijdens de persconferentie dinsdagmiddag in Zandvoort lieten de Nederlanders Robert-Jan Derksen, Joost Luiten en Maarten Lafeber weten er flink veel zin in te hebben. Alle drie vonden het sterke deelnemersveld heel positief. Lafeber had nog geen oefenronde kunnen spelen. Hij zal later op dinsdag wat holes spelen en op woensdag komt hij zo wie zo aan de bak in de pro-am die over 18 holes gespeeld gaat worden. Lafeber (foto) zal de eerste twee dagen samen spelen met Martin Kaymer en Simon Dyson. Met Kaymer kan hij, net als Dyson, goed opschieten. Kaymer spreekt hij vaker en hij weet dan ook te melden dat deze er voor gaat: “Kaymer wil absoluut spelen in de Ryder Cup en zal alles op alles zetten om daar bij te komen.”

 

 

 

 

19-08-2008-robert-jan.jpg Derksen (foto) heeft mixed feelings bij de baan. “Sommige banen liggen mij nou eenmaal minder dan andere, maar natuurlijk kom ik hier ook om het toernooi te winnen.” Derksen had dinsdagochtend getraind in Noordwijk samen met O’Mahoney en een mentale trainer. “Ik ben toch best redelijk relaxed, heb mijn tourkaart voor 2009 eigenlijk al op zak. Ik denk dat de meeste druk bij spelers als Justin Rose en Martin Kaymer ligt, deze komen hier deze week om de belangrijke punten te pakken voor de Ryder Cup.” Op de vraag wat of Derksen ook wel eens in de Ryder Cup wil spelen antwoordde hij: “Natuurlijk, ik heb mijn doel voor de aankomende jaren al klaar, ik wil bij de beste 50 spelers  van de wereld horen en dan in de Majors kunnen spelen en dan komt de Ryder Cup ook in beeld.”
19-08-2008-joost.jpg Joost Luiten (foto) voelde ook geen spanning, hij speelt dit toernooi als alle andere die hij gespeeld heeft. “Ik heb door mijn blessure verplicht rust gekregen en dat kan geen kwaad. Het was wel vreselijk moeilijk om te weten dat je niet mag en kan golfen, dat heeft vooral in het begin mij mentaal bezig gehouden. Ik kan nu weer voluit gaan, alleen het slaan van honderden oefenballen op de range dat doe ik maar voorlopig even niet. Ik heb wel wat oefenronden gespeeld, zo ook op mijn thuisbaan de Rottebergen daar maakte ik +1 mede doordat ik twee ballen niet meer kon vinden. Ik  stond -3 op een gegeven moment dus het zit er nog steeds in.” Luiten zal deze week zeker opvallen tussen de rest van de spelers, hij heeft een zilveren tour bag en draagt daarbij een zilveren riem en schoenen van Puma.