GolfplazA is official golf retail partner van This is Golf

19-08-2008-golfplaza.jpg

19-08-2008-golfplaza.jpgVoor de komende jaren zal GolfplazA daar vertegenwoordigd zijn.

GolfplazA zal vertegenwoordigd zijn met een prachtige winkel in het promodorp. Hier kunt u natuurlijk alles vinden op het gebied van de golfsport, zoals u ook van GolfplazA gewend bent.
Op het KLM open heeft Golfplaza zelfs de beschikking over een drivingrange voor het testen van clubs. Neem dus zeker een kijkje op de stand! GolfplazA, de grootste golfwinkel van Nederland met vestigingen in Eindhoven, Rijswijk, Best, Utrecht en Mierlo, staat al ruim 15 jaar bekend om de beste service en de allerlaagste prijzen. Deskundig en innovatief.
Het is daarom niet verwonderlijk dat This is golf voor Golfplaza heeft gekozen. Golfplaza heeft in het kader van het KLM open in alle filialen een SUPER SALE! Deze duurt t/m 30 aug!

Het KLM Open 2008 is de 89ste editie van het Internationale Open Golf Kampioenschap van Nederland, ook wel Dutch Open genoemd. Het eerste toernooi werd gehouden in 1912 op de Haagsche Golf & Country Club en het is daarmee een van de oudste toernooien van de Europese Tour. Alleen het Frans Open (1906), Belgisch Open (1910) en Duits Open (1911) zijn ouder.
De Brit George Pannell won als eerste het toernooi, dat toentertijd nog in 36 holes werd beslist. Sinds 1936 wordt er over 72 holes gespeeld. De eerste Nederlander die het toernooi ooit won was Gerry del Court van Krimpen in 1915. Hij was een van de oprichters van het Nederlands Golf Comité, de voorloper van de Nederlandse Golf Federatie. Joop Ruhl volgde hem in 1947 op als tweede Nederlander die het toernooi op eigen bodem won. Pas 56 jaar later diende zich de derde Nederlander aan die de titel op zijn naam schreef. Maarten Lafeber won zijn eerste toernooi op de Europese Tour in eigen land, op de Hilversumsche Golf Club in 2003.

KLM en golf

Door de jaren heen hebben verschillende grote bedrijven hun naam verbonden aan het toernooi, waaronder Heineken, Sun Microsystems en TNT. Van 1981 tot en met 1990 was KLM gedurende tien edities gastheer van het Dutch Open. De luchtvaartmaatschappij werd dé naam in de golfwereld. Met de jaren werd de Tour in Europa steeds groter en professioneler en Nederland groeide daarin mee. Steeds meer prominente golfers meldden zich aan bij het meest prestigieuze toernooi in Nederland. Het vernieuwende concept van een uitgebreid ‘tentendorp’ droeg bij aan de populariteit van het toernooi, dat zich hierdoor nadrukkelijk onderscheidde van de andere toernooien in Europa. Na ruim tien jaar van afwezigheid werd KLM in 2004 wederom hoofdsponsor. David Lynn ontving als eerste de beker van deze hoofdsponsor gevolgd door de Spanjaard Gonzalo-Fernandez Castaño in 2005 en de Engelsman Simon Dyson in 2006 op de Kennemer Golf & Country Club. Ross Fisher won na een spannende ontknoping de editie van 2007. KLM heeft zich tot 2009 verbonden aan het prestigieuze golftoernooi van Nederland.