Francesco Laporta en Joachim B Hansen pakken de leiding in AVIV Dubai Championship

Francesco Laporta en Joachim B Hansen hebben samen de leiding genomen met nog een ronde te gaan in het AVIV Dubai Championship.

Laporta (foto) maakte een birdie op de laatste hole die overeenkwam met Hansen’s derde ronde 67 op de Fire Course van Jumeriah Golf Estates, waardoor het duo naar 19-onder ging en een slag voorsprong hebben op de leider na de tweede ronde, Antoine Rozner. Laporta, nu nog 45e in de Race to Dubai, is nog steeds op zoek naar zijn eerste European Tour-titel.

Kalle Samooja bekleedt de vierde plek voor Min Woo Lee en Tommy Fleetwood, die zes van zijn laatste negen holes een birdie maakten om een vier-onder 68 te scoren. 15 spelers staan op zondag binnen vijf slagen van de leiding dus wie er gaat winnen is nog steeds een grote verassing. Fleetwood is sinds 2019 nog steeds zonder overwinning op de European Tour.

Rozner zag zijn voorsprong in het klassement verloren gaan toen hij een dubbel-bogey maakte op de par-vijf vijfde. Hij maakte nog wel een close-range birdie op de 18e om binnen een slag van de leiding te blijven.

Fleetwood (foto) had wat moeite in zijn eerste negen holes die hij in 38 slagen eindigde (+2), de drie birdies in een periode van vier holes vanaf de 10e vervolgde hij met birdies op elk van zijn laatste drie holes, waardoor hij binnen drie slagen van de leiding bleef en met Lee naast hem op 16-onder.

De Duitser Martin Kaymer maakte een birdie op vijf van zijn eerste zeven holes op weg naar een derde ronde van 65 en staat nu gedeelde 7e op 15-onder samen met Bernd Wiesberger en Jazz Janewattananond, die een bogeyvrije 63 afvuurden. Padraig Harrington staat in een groep die gedeeld tiende staan met 14-onder samen met Paul Casey, Paul Waring, Eduardo Molinari, Sean Crocker en Adrian Meronk.

Luiten en Van Meijel missen de cut in Dubai waar Rozner de leiding pakt!

Luiten net onder par Van Meijel er ruim boven in Dubai en waar Hansen leidt!