ALPS Tour: Martin Couvra wint in Rome Lars Keunen beste Nederlander!

11 november, Rome, 2021 – De Franse amateur, Martin Couvra, behield zijn voorsprong van gisteren en claimde zijn overwinning op de Golf Nazionale in de Alps Tour Qualifying School 2021 met een 10-onder (206 slagen) behaalde hij zijn volledige categoriekaart voor het seizoen 2022 .

Hij begon met een birdie op de 1e, haperde op de 4e met een dubbele bogey maar kwam terug met drie birdies op rij. Twee bogeys op de 8e en 9e zagen hem naar huis keren op par 36. Twee birdies en pars tot de 17e en nog een bogey op de 18e gaven hem een 35 (-1) en een overall 71 (-1) voor de dag.

« Eerlijk gezegd, het is geweldig. Ik heb dit jaar geen toernooien gewonnen. Het is mijn eerste overwinning dit jaar en op dit toernooi en dat op deze twee banen; Ik ben gewoon heel tevreden. Ik heb de afgelopen drie dagen goed gespeeld. Ik heb eerder twee andere pro-evenementen gespeeld in Frankrijk, waar ik ook goed speelde, maar veel fouten maakte. Mijn drives waren goed, maar het sterkste punt was mijn ijzerspel waardoor ik dicht bij de pin kon komen en daarna putte ik goed met een nieuwe putter. Ik wil al mijn entourage bedanken die me hebben geholpen om te komen waar ik ben om deze overwinning te behalen.”

Op de gedeelde tweede plaats op -8 (208) stonden twee spelers. Couvra’s landgenoot Julien Sale en Ben Schmidt uit Engeland. En een andere Fransman werd vierde op -7 (209), Benjamin Kedochim.

In totaal verdienden 37 spelers een volledige categorie 6 voor het Alps Tour 2022-seizoen met 34 spelers op par (216) of minder en drie spelers gelijk met +1 (217) waaronder de Nederlander Lars Keunen. Keunen eindigde in het toernooi op 1-onder na 70, 68 en 77 slagen en op de gedeelde 23e plaats.

De overige 33 spelers van de laatste ronde van vandaag verdienden allemaal een categorie 8, terwijl de overige 74 Q School-spelers een categorie 9 behaalden waaronder Floris de Haas die met 69, 77 en opnieuw 77 slagen met +7 op de gedeelde 64e plaats eindigde.

De spelers hebben nu een winterstop om zich voor te bereiden op volgend jaar. Het Alps Tour-seizoen van 2022 begint met de Egyptian Series dat medio februari in Egype gespeeld gaat worden.

Martin Couvra wins the 2021 Qualifying School on -10 (206) Photo Credit: Federico Capretti