Luiten en Van Meijel missen de cut in Dubai waar Rozner de leiding pakt!

Het zit Joost Luiten niet mee de laatste tijd. De 35-jarige miste ook in het AVIV Dubai Championship de cut net als zijn landgenoot Lars van Meijel. Luiten met 6 overwinning op de European Tour op zijn naam eindigde met 71 en 72 slagen op 1-onder en dat waren er 4 te veel om er in het weekend bij te mogen zijn. Van Meijel eindigde zelfs op 8 slagen afstand van de cut na het maken van 75 en 72 slagen (+3).

In zijn laatste vijf optredens op de European Tour wist Luiten slechts rond de 30.000 euro te verdienen terwijl zijn verdiensten in al die jaren op de European Tour op totaal op ruim 12 miljoen ligt. Zijn ranking op de European Tour zal nu rond de 89e plaats komen.

Titelverdediger Antoine Rozner (foto) maakte een birdie op zes van zijn laatste acht holes en kwam met een indrukwekkende ronde van 64 slagen van de golfbaan van de Jumeirah Golf Estates. Rozner hield de bogeys van zijn kaart voor de tweede dag op rij en nam één slag voorsprong op Joachim B Hansen. Tommy Fleetwood en Paul Waring staan op drie slagen achter de Fransman.

Fleetwood herstelde zich van een slechte start en maakte vijf birdies op zijn tweede negen en ging tot nu toe rond in twee keer 66 slagen. Ryder Cup-teamgenoot Bernd Wiesberger wist ook in zes onder rond te gaan en staat op slechts vier slagen van de leider.

Hieronder wat highlights van Tommy Fleetwood.

Luiten net onder par Van Meijel er ruim boven in Dubai en waar Hansen leidt!