Luiten net onder par Van Meijel er ruim boven in Dubai en waar Hansen leidt!

Met 1-onder is Joost Luiten in het Aviv Dubai Championship de wedstrijd in Dubai begonnen. Met een gedeelde 75e plaats zal een tweede ronde ruim onder par noodzakelijk worden wil hij ook het weekend in dit toernooi kunnen spelen. Lars van Meijel kwam met 75 slagen (+3) van de golfbaan en staat voor een bijna onmogelijk opdracht om morgen rond de 66 slagen binnen te brengen wil hij ook het weekend spelen. Van Meijel deelt nu de 106e plaats.

Joachim B. Hansen (foto) nam een voorsprong van twee slagen op het Engelse duo Andy Sullivan en Paul Waring de Fransman Antoine Rozner en de Zuid-Afrikaan Dean Burmester. Hansen maakte negen birdies op weg naar een bogey-vrije 63 op de Fire Course van Jumeriah Golf Course, waarmee hij clubhuis bereikte en dat verder niet werd geëvenaard op een laag scorende dag in Dubai.

Tommy Fleetwood staat op drie slagen achter staat na een openingsronde 66 samen met zijn landgenoot de Engelsman Callum Schinkwin de Zuid-Afrikanen Zander Lombad en Darren Fichardt en de Italiaan Francesco Laporta.