PGA Tour: Viktor Hovland verdedigt zijn titel met succes in Mayakoba

Ryder Cup ster Viktor Hovland heeft met succes zijn World Wide Technology Championship-titel in Mayakoba verdedigt! Met een afsluitende 67 eindigde de 24-jarige Noor op vier slagen afstand op de nummer twee Carlos Ortiz. Hij is nu de eerste speler die met succes het World Wide Technology Championship in Mayakoba verdedigde.

Hovland had zijn voorsprong op een gegeven moment uitgebreid tot zes slagen tot Ortiz deze terugbracht tot drie met een briljante serie van vijf birdies in zes holes.

Een ronde van 62 slagen eerder op zaterdag, zijn beste ronde tot nu toe, had Hovland op zondag twee slagen voorsprong gegeven. Met drie birdies in vijf holes voor de turn voegde hij er nog eentje toe op de 11e. De ster van de European Ryder Cup liet echter wel slagen vallen op 12 en 15, maar met Ortiz als enige van het achtervolgende peloton en die nog enige vorm van druk uitoefende, waren het Hovland’s birdies op de 14e en 17e die de deal bezegelde.

Hovland’s winnende score van 23-onder par zorgde voor een nieuw toernooirecord, waarmee hij de kampioen van 2018 met één schot verbeterde. Zijn prestatie was des te indrukwekkender aangezien hij een driver had geleend van James Hahn nadat die van hem woensdag was gebroken door Danny Lee op de driving-range.

Hovland lachte de geruchten weg dat hij Hahn 10 procent van zijn winst had beloofd voor het lenen van zijn back-up driver na het bizarre incident op woensdag. De schacht in de driver van Hahn was ongeveer een centimeter korter dan Hovland gewend is, maar hij was blij om afstand in te ruilen voor nauwkeurigheid rond een van de kortste lay-outs op de PGA Tour.

Ortiz’s afsluitende 66 was goed genoeg om hem op de tweede plaats te laten eindigen op 19- onder. Justin Thomas eindigde op de derde plaats nadat de nummer 7 van de wereld zijn laatste ronde in met een teleurstellende 69 slagen had geëindigd.