DP World Tour

Wil Besseling 43e waar Thomas Pieters wint in Portugal!

Met 68, 74, 72 en afsluitend nog een ronde van 68 slagen is Wil Besseling het Portugal Masters geëindigd. De enige overgebleven Nederlander, eerder miste Joost Luiten de cut, eindigde voor het toernooi op 2-onder en op 17 slagen afstand van de winnaar Thomas Pieters. Voor Besseling was er toch nog 8500 aan prijzengeld en wij zien hem volgende week terug in Dubai!

De Belg Pieters wist met 19-onder het toernooi te winnen op de dom Pedro Victoria Golf Course. De Italiaan Nino Bertasio die met 61 slagen het toernooi begon eindigde met 13-onder gedeeld 5e. Het was zijn derde ronde van 74 slagen die hem uiteindelijk niet op de tweede plaats liet eindigen.

De Denen Nicolai Højgaard en Lucas Bjerregaard eindigde samen met de Fransman Matthieu Pavon met 17-onder gedeeld tweede. Højgaard had op de laatste dag de laagste ronde met 64 slagen.

Voor Pieters werd het zijn vijfde overwinning op de European Tour. In 2015 wist hij nog het KLM Open te winnen en zijn laatste overwinning voor dit toernooi dateerde van 2019 toen hij in Tsjechië het D+D Real Czech Masters won. Voor Pieters was er een cheque van bijna 238.000 euro.