Daan Huizing na spannende finale naar de European Tour!

Wat een spannende finale op zondag in Mallorca waar de Rolex Challenge Tour Grand Final werd gespeeld. Het toernooi was de afsluiting voor de algemene ranking van de Challenge Tour en waar de beste 20 spelers een kaart voor de Europese Tour kregen. Daan Huizing begon dramatisch zijn laatste ronde, was het toch de spanning die de 31-jarige parten speelde. Hij opende met dubbel bogey, eagle, dubbel bogey. Op dat moment was de prognose van de European Tour dat hij buiten de top 20 in de algemene ranking zou vallen. Met uiteindelijk 74 slagen leek het niet al te rooskleurig voor hem maar omdat ook andere spelers last van de spanning hadden, bleef Huizing op de 20e plaats staan en verzilverde daarmee het speelrecht voor het volgend seizoen op de European Tour.

Naast Huizing zullen de volgende spelers ook promoveren naar de European Tour:
Marcus Helligkilde, Ricardo Gouveia, Santiago Tarrio, Julien Brun, Frederic Lacroix, Alfrede Garcia-Heredia, Oliver Bekker, Ewen Ferguson, Yannik Paul, Lukas Nemecz, Marcel Schneider, Espen Kofstad, Cahse Hanna, Hugo Leon, Marcel Siem, Hurly Long, Andrew Wilson en Craig Howie.

De Italiaan Matteo Manassero, die een overwinning of een tweede plaats nodig had om opnieuw te promoveren naar de European Tour, eindigde in het algemeen klassement op de 33e plaats.