DP World Tour

European Tour: Joachim B Hansen wint het AVIV Dubai Championship

Joachim B Hansen’s overwinning in het AVIV Dubai Cjampionship bracht hem op de 43e plaats in het Race to Dubai klassement en kwalificeert hem voor het DP World Tour Championship van aankomende week. Francesco Laporta en Bernd Wiesberger eindigen op gedeelde tweede plaats in het toernooi. Eerder misten Joost Luiten en Lars van Meijel de cut in Dubai.

Hansen wist met een laatste ronde van vier-onder 68 op een spannende laatste dag op de Jumeriah Golf Estates, waarbij hij vier birdies maakte in een foutloze ronde om de week af te sluiten op 23-onder, met een slag verschil de overwinning te claimen.

De leiders na de derde ronde, Francesco Laporta en Bernd Wiesberger, eindigden op een gedeelde tweede plaats, terwijl Andy Sullivan zijn laatste zes holes in zeven onder speelde om samen met Min Woo Lee, Jazz Janewattananond en titelverdediger Antoine Rozner op een gedeelde vierde plaats te eindigen.

Andy Sullivan speelde de laatste zes holes van het AVIV Dubai Championship in 7-onder, met een eagle op de laatste hole die genoeg was om een plaats veilig te stellen voor het seizoen afsluitende DP World Tour Championship.

Laporta is nu nog steeds op zoek naar een eerste overwinning op de European Tour.

Padraig Harrington eindigde de week als achtste na een bogey-vrije 67 en Tommy Fleetwood eindigde nog een slag terug op de gedeelde 13e plaats naast Martin Kaymer, terwijl Paul Casey in het klassement daalde na een level-par 72.

Luiten en Van Meijel missen de cut in Dubai waar Rozner de leiding pakt!

Luiten net onder par Van Meijel er ruim boven in Dubai en waar Hansen leidt!