Rory McIlroy leidt in het DP World Tour Championship

De Race to Dubai-leider Collin Morikawa is het DP World Tour Championship sterk begonnen maar weet dat Rory McIlory drie slagen boven hem in het toernooi leidt.

McIlroy heeft een voorsprong van twee slagen terwijl hij jacht maakt op een derde overwinning van de seizoensfinale van de European Tour. Hij wist het DP World Tour Championship eerder in 2012 en 2015 te winnen.

McIlroy mixte acht birdies met een eenzame bogey op weg naar een openingsronde van 65 slagen op de Jumeriah Golf Estates, waardoor hij met zeven onder twee slagen minder heeft dan Christiaan Bezuidenhout, Tapio Pulkkanen en de AVIV Dubai Championship winnaar Joachim B Hansen van vorige week.

Zelfs een overwinning in dit toernooi zou niet genoeg zijn voor McIlroy, 20e in het klassement, om de Race to Dubai voor de vierde keer te winnen, terwijl Morikawa, die de week begon met een voorsprong van 236 punten, zijn hoop versterkte om de eerste Amerikaan te worden die bovenaan van de ranglijst eindigt na een vier-onder 68.

Tyrrell Hatton, titelverdediger Matt Fitzpatrick en Paul Casey, drie van de zes spelers die de Race to Dubai nog kunnen winnen, zitten allemaal in de groep op twee onder, terwijl Billy Horschel, Morikawa’s naaste rivaal, worstelde en met twee-over 74 slagen zijn eerste ronde eindigde.

Sergio Garcia, die op een speciale uitzondering speelt, deelt met vier onder de vijfde plaats samen met Robert MacIntyre, Marcus Armitage. Nicolai Hojgaard, Colin Morikawa, Adrian Meronk, Alexander Bjork, Sam Horsfield en voormalig nummer 1 van de wereld Martin Kaymer en de Nederlandse Amerikaan Johannes Veerman.

Fitzpatrick, die deze week ook nog steeds de overwinning van Race to Dubai kan pakken met een overwinning, stond binnen vier slagen van de leiding tot hij een bogey op de laatste hole maakte. Ook Tommy Fleetwood en de Amerikaan Will Zalatoris openden met een twee-onder 70.

Min Woo Lee, vijfde in het klassement, sloot zich aan bij Patrick Reed na een openingsronde van par, 72 slagen, terwijl Ian Poulter en de Britse Masters-kampioen Richard Bland acht slagen achterstand hebben en gedeeld 40e staan.