PGA Tour

De Masters 2024: Scottie Scheffler wint zijn tweede major

De wereld nummer 1 Scottie Scheffler heeft opnieuw The Masters gewonnen en wel voor de tweede keer in drie jaar. Ludvig Åberg verzekerde zich van de tweede plaats in zijn eerste deelname aan een major en Rory McIlroy eindigde als gedeeld 22e op Augusta National en zag opnieuw zijn Grand Slam-poging stranden.Tiger Woods eindigde als laatste van degenen die de cut haalden.

Scheffler ging met een voorsprong van één slag de laatste dag in en behield gedurende een spannende zondag minstens de gedeelde leiding. Meerdere spelers leken een bedreiging te vormen voor zijn major-overwinning, maar kwamen allemaal op de laatste negen holes in de problemen. Morikawa maakte een dubbel-bogey op de 11e, Homa maakte een dubbel-bogey op de 12e en Åberg vond het water om dezelfde score op de 11e te maken!

De kampioen van 2022 herstelde zich van een trage start door drie opeenvolgende birdies rond de turn te maken en voegde er nog drie toe in een reeks van vier holes op weg naar een briljante score van vier-onder 68 en waarmee hij het toernooi op 11-onder eindigde en opnieuw een overwinning toevoegde aan het Arnold Palmer Invitational en The Players van dit seizoen.

Ludvig Åberg maakte zijn debuut in de major met een verbluffende tweede plaats, door een drie-onder 69 te maken en te eindigen op zeven onder, terwijl de Engelsman Tommy Fleetwood de derde plaats deelde met Max Homa en Collin Morikawa.

Rory McIlroy’s laatste poging om de carrière Grand Slam te voltooien eindigde in een gedeelde 22e plaats en Jon Rahm deelde de 45e plaats in zijn teleurstellende titelverdediging, terwijl Tiger Woods zijn 100e competitieve ronde op The Masters afsloot door als laatste te eindigen van degenen die de cut haalden.

Woods beweerde dat hij zich nu richt op deelname aan de drie resterende majors dit jaar, maar geeft toe dat zijn lichaam moet meewerken om dat werkelijkheid te laten worden.

Bryson DeChambeau verzekerde zich van zijn plaats in het deelnemersveld van volgend jaar door als zesde te eindigen, waarbij de top 12 een uitnodiging verdiend voor het toernooi van 2025, met mede-LIV Golf-lid Tyrrell Hatton die hetzelfde deed na een drie-onder 69 waarmee hij gedeeld negende eindigde.

McIlroy’s laatste ronde van 73 slagen bevatte drie birdies en vier bogeys, waardoor hij 15 slagen achter de kampioen eindigde, terwijl Woods een major-dieptepunt van 82 op zaterdag volgde door op de laatste dag een vijf-over 77 te noteren om de week af te sluiten op 16 over par.

Rory McIlroy geeft toe dat hij nog werk te doen heeft om zijn spel te verbeteren, maar suggereert dat hij terugkomt naar The Masters totdat het zijn jaar is, gezien zijn liefde voor de Augusta National.

De volgende major is het PGA Championship op Valhalla van 16-19 mei, de locatie waar McIlroy zijn meest recente major titel won, waar Scheffler hoopt zijn aantal majors te vergroten.

Tiger Woods gaat in 82 slagen rond op de derde dag van The Masters

The Masters 2024: Scottie Scheffler leidt en Tiger Woods zakt flink terug op Augusta National

The Masters 2024: Scottie Scheffler leidt samen met Bryson DeChambeau en Max Homa na 2e ronde op Augusta

De Masters 2024: Bryson DeChambeau leidt en Tiger Woods kan ronde niet afmaken