PGA Tour

Tiger Woods gaat in 82 slagen rond op de derde dag van The Masters

Tiger Woods

Tiger Woods heeft op de derde dag van The Masters de slechtste ronde van zijn carrière in een major gespeeld, met een teleurstellende score van 82 slagen, 10 slagen boven par.

De 48-jarige Woods begon de dag zeven slagen achter op de leiders met een score van 1 boven par na ronden van 73 en 72 slagen. De 15-voudig major kampioen vestigde op vrijdag een nieuw record voor 24 opeenvolgende cuts op The Masters.

Maar na 23 holes te hebben gespeeld op de tweede dag als gevolg van het inhalen vanwege slecht weer op donderdag, leek het allemaal zijn tol te eisen op de derde dag. Hij had een dag om te vergeten op zaterdag. Hij begon met drie pars voordat hij een bogey maakte op de par-3 4e hole. Hij herstelde zich vervolgens met een birdie op de par-4 5e hole, maar daarna ging het echt mis.

Woods maakte vervolgens een bogey op de 6e en een dubbel op zowel de 7e als de 8e hole voordat hij nog een bogey toevoegde op de 9e hole. Het resulteerde allemaal in de slechtste negen-holes score van Woods ooit op The Masters, namelijk 42 slagen.

Hij kalmeerde met twee parren op de back nine te beginnen, maar maakte toen weer een bogey in op de iconische par-3 12e hole. Vervolgens maakte zijn tweede birdie in zijn ronde op de par-5 13e hole, maar stapte vervolgens opnieuw op de bogey-trein op de holes 14, 15, 16 en 17.

De vijfvoudig Masters-kampioen kwam terug met 40 slagen om de slechtste score (82) ooit in zijn majors carrière vast te leggen, die begon als een 19-jarige amateur op de Masters van 1995.

Woods’ score van 82 is tot nu toe zijn hoogste in een major. Hij maakte eerder een 81 tijdens het Open Championship van 2002 en een 80 tijdens de US Open van 2015.

Zijn slechtste score ooit op de PGA Tour is een 85, die hij in de derde ronde van het Memorial Tournament op Muirfield Village maakte.

In 98 eerdere ronden op Augusta National was zijn hoogste score tot nu toe 78, behaald in ronde 3 en 4 in 2022. Hij bevindt zich nu op 11 slagen boven par voor het toernooi en buiten de top 50.

De voormalige nummer één van de wereld staat nu drie slagen achter op de laatste plek (14 slagen boven par), momenteel bezet door 2000 Masters-kampioen Vijay Singh en de Canadees Adam Hadwin.

Woods zal zijn 100e ronde op The Masters spelen op zondag.

The Masters 2024: Scottie Scheffler leidt en Tiger Woods zakt flink terug op Augusta National\