PGA Tour

The Masters 2024: Scottie Scheffler leidt samen met Bryson DeChambeau en Max Homa na 2e ronde op Augusta

Kan Woods iedereen ook op de derde dag verbazen?

Tiger Woods

Scottie Scheffler, Bryson DeChambeau en Max Homa gaan het weekend op zes onder in na de tweede ronde van The Masters. Tiger Woods staat op zeven slagen achter en Rory McIlroy zelfs op tien en ook Jon Rahm haalde de cut na een winderige dag op de Augusta National.

De wereld nummer 1 Scottie Scheffler blijft de favoriet voor de overwinning in de 2024 Masters nadat hij zich in de gedeelde leiding speelde halverwege het toernooi op de Augusta National, Tiger Woods schreef geschiedenis Rory McIlroy strompelde naar het weekend.

Scheffler noteerde een level-par 72 in een ronde met flink wat wind op de Augusta National om op zes onder te blijven waar DeChambeau en Homa 73 en 71 slagen nodig hadden.

Nicolai Hojgaard staat op de vierde plaats na een ronde waarin slechts acht spelers onder par gingen, terwijl Woods’ level-par 72 in zijn marathonvrijdag en waar hij 23 holes speelde, hem een recordbrekende 24e opeenvolgende cut zag halen in de openings major van het jaar.

McIlroy boekte ook vooruitgang maar zag zijn Grand Slam-hoop een tegenslag oplopen nadat hij er niet in slaagde een birdie te registreren in een ronde van vijf over par, waardoor hij 10 slagen achterop raakte, terwijl titelverdediger Jon Rahm ook worstelde en een tweede ronde van 76 maakte om terug te vallen naar vijf boven par.

Scheffler maakte een vroege birdie op de tweede hole maar maakte een drieputt op de vijfde om zijn eerste bogey van het toernooi te noteren, voordat hij antwoordde op een fout op de zevende door twee van zijn volgende drie holes te birdieën om op zeven onder te komen.

De kampioen van 2022 kon hetzelfde geluk niet hebben met zijn approach naar de par-vijf 13e zoals gisteren, waarbij zijn bal het water vond en resulteerde in een bogey-zes, waarna hij afsloot met vijf parren om in een sterke positie te blijven om The Masters voor de tweede keer in drie jaar te winnen.

“Het was buitengewoon uitdagend,” zei Scheffler. “De wind was erg hoog en het waait hier overal.” “Ik denk dat zelfs par vanmiddag een heel goede score was.” “Alles hier is extreem moeilijk als het zo winderig is.”

DeChambeau had een voorsprong van één slag na een weeronderbreking aan het einde van de eerste ronde, waarbij 27 spelers vrijdagochtend terugkeerden om de ronde af te maken na een vertraging van twee en een half uur de dag ervoor. De Amerikaan liet de fans hun wenkbrauwen omhoog doen toen hij een wegwijzer uit de grond trok op de 13e hole nadat hij had bepaald dat dit zijn zicht op de green beïnvloedde.

De voormalige US Open-kampioen slaagde er vervolgens niet in om een up-en-down te maken vanaf de achterkant van de green om zijn par te redden op de par-drie vierde hole, maar holede uit vanaf 6 meter op de zevende, maakte vervolgens een bogey op de 11e en op de volgende twee holes van Amen Corner een birdie om kort twee slagen voor te staan.

DeChambeau liet een slag liggen op de 14e hole en had een drie putt vervolgens op de par-vier laatste om te eindigen met een laatste bogey en terug te vallen naast Homa, die het oorspronkelijke doel op zes onder had gezet na twee birdies te hebben gemixt met één bogey in een indrukwekkende één-onder 71.

De Masters-debutant Hojgaard stond ook op zes onder totdat hij een tweede ronde van 73 beëindigde met opeenvolgende bogeys, waardoor hij vierde werd, met Collin Morikawa die de vijfde plaats deelde met Cameron Davis en Ludvig Åberg nog een slag achter na de laagste ronde van de dag met een drie-onder 69.

Tiger Woods
Woods speelde 23 holes op vrijdag, de eerste keer dat hij meer dan 18 competitieve holes op een dag speelde sinds 2019, waarbij de 15-voudig major-kampioen twee bogeys noteerde in zijn laatste vijf holes van een eerste ronde van 73 voordat hij een strijdlustige vertoning leverde in de tweede ronde.

De vijfvoudig Masters-kampioen maakte vier birdies en evenveel bogeys tijdens een level par ronde van 72 slagen, waardoor hij in de race bleef voor een onwaarschijnlijke overwinning, terwijl andere sterren worstelden in de wind om het weekend te halen.

De birdie-loze ronde van McIlroy is pas zijn derde ooit opgenomen op The Masters, waarbij de Noord-Ier het niet makkelijk had. Rahm leek op weg naar een vroegtijdige exit tot hij back-to-back birdies vanaf de 15e maakte.

“Het was een zeer zware dag,” zei McIlroy. “Scoren was erg moeilijk en ik bedoel, de meeste spelers konden niet echt iets op gang brengen.” “Het was gewoon een kwestie van proberen het zo goed mogelijk vol te houden.”

Rahm zei opgelucht te zijn dat hij de cut haalde nadat hij tijdens de tweede ronde vocht met zijn swing om een vier-over-par te noteren.

De US Open-kampioen Wyndham Clark, Viktor Hovland, regerend Open-kampioen Brian Harman, drievoudig major-winnaar Jordan Spieth en Dustin Johnson konden allemaal vroegtijdig naar huis, zij misten de cut.

De Masters 2024: Bryson DeChambeau leidt en Tiger Woods kan ronde niet afmaken