PGA Tour

The Masters 2024: Scottie Scheffler leidt en Tiger Woods zakt flink terug op Augusta National

Scottie Scheffler heeft de leiding na de derde dag van The Masters. Collin Morikawa heeft een slag achterstand en Max Homa twee slagen. Ludvig Åberg staat op drie slagen achterstand en Rory McIlroy op 10. Tiger Woods worstelde in zijn derde ronde met 82 slagen.

Scheffler is een stap dichterbij gekomen om een tweede Masters titel in drie jaar eventueel te winnen. De nummer 1 van de wereld ging het weekend in als gedeeld leider en sprong kortstondig twee slagen vooruit met twee birdies in zijn eerste drie holes, om vervolgens twee slagen achter te komen nadat hij drie slagen had laten vallen in twee holes aan het begin van zijn back nine.

Scheffler herstelde zich om de 13e hole te eaglen en gelijk te komen met Collin Morikawa voordat hij de solo-leiding pakte met een birdie op de volgende par-vijf hole, en hij neutraliseerde vervolgens een bogey op de 17e om de laatste te birdieën en de laatste dag in te gaan op zeven onder par.

De eagle van Scheffler op de 13e hole stuurde hem terug naar de top van het leaderboard op Augusta National. De kampioen van The Masters 2022 heeft een kleine voorsprong op Morikawa, die op zoek is naar de derde etappe van de carrière Grand Slam, met Max Homa twee slagen achter hem en de Masters debutant Ludvig Åberg.

Een afsluitende hole-out van Bryson DeChambeau houdt hem binnen vier slagen van de leiding aan het einde van de laatste dag, terwijl Rory McIlroy 10 slagen achter begint na een derde ronde van 71 slagen en Tiger Woods hervat in een gedeelde 52e plaats na het kaarten van een 10-over 82, zijn slechtste prestatie in een major als professional.

“Ik ben trots op hoe ik vandaag speelde,” zei Scheffler. “Het was een goede strijd daarbuiten, de golfbaan was extreem uitdagend en de greens waren erg stevig, erg snel, en het was vandaag opnieuw extreem moeilijk.”

Scheffler zegt dat hij vertrouwen heeft in hoe hij voorafgaand aan de laatste ronde bij The Masters zijn eerdere ronden gespeeld heeft.

Morikawa maakte een par op elk van zijn laatste 11 holes om te tekenen voor een drie-onder 69 en ervoor te zorgen dat hij zich bij Scheffler zal voegen in de laatste groep, met halverwege medeleider Homa op de derde plaats na een ronde van één over par van 73.

De hole-out birdie van DeChambeau op de laatste hole leverde hem een ronde van drie over par op en duwde hem naar de vijfde plaats voorbij Hojgaard, Xander Schauffele en Cameron Davis, met de Engelsman Tommy Fleetwood als een van de vier spelers die de negende plaats delen.

The Masters 2024: Scottie Scheffler leidt samen met Bryson DeChambeau en Max Homa na 2e ronde op Augusta