Andalucia Masters: Besseling en Luiten 37e Fitzpatrick wint!

Dat Valderrama geen makkelijk baan is bleek dus ook op de laatste dag van het toernooi. De Engelsman Laurie Canter, die met een flinke voorsprong de laatste ronde inging, eindigde uiteindelijk gedeeld 4e en verloor met 76 slagen 5 slagen in zijn ronde op zondag. De Zweed Sebastian Soderberg leek het toernooi te gaan winnen tot een bal out-of-bounds op de 17e heb een dubbel bogey opleverde en de bogey op 18e zorgde voor een eindresultaat van 3-onder.

Joost Luiten en Wil Besseling eindigde na vier ronden gedeeld 37e met een eindscore van +3. Luiten was nog wel in staat om zijn ronde in 70 slagen (-1) te eindigen Besseling had er 72 nodig (+1). De twee verdiende bijna 20.000 euro.

Matt Fitzpatrick kwam ineens opzetten in het klassement. De 28-jarige Engelsman had tot hole 16 alleen maar parren gemaakt waar andere met bogeys en dubbel bogeys hun plek verloren in de kop van het klassement. Met birdies op 16 en 17 en een par op 18 eindigde hij zijn ronde met 69 slagen en met 6-onder bovenaan het klassement. Zijn voorsprong op Min Woo Lee en Soderberg werd drie slagen. Het was voor Fitzpatrick weer zijn eerste toernooi na zijn RyderCup optreden van jongstleden. 

Voor Fitzpatrick was er een flinke cheque van 498.750 euro. Lee en Soderberg verdienden met hun tweede plaats bijna 250.000 euro.

Andalucia Masters: Jon Rahm begint met 78 slagen waar Besseling 1-onder is

Andalucia Masters: Luiten en Besseling door in Spanje waar Langasque leidt!

Andalucia Masters: Besseling 21e en Luiten 44e met nog 1 ronde te gaan!