Andalucia Masters: Besseling 21e en Luiten 44e met nog 1 ronde te gaan!

Dat Valderrama geen makkelijk baan is bleek ook op de derde dag van het toernooi. Slechts 21 spelers wisten hun ronde onder par te spelen en de rest er boven. Zo ook de Nederlanders Wil Besseling en Joost Luiten. De twee hadden voor de par 71 baan 71 en 73 slagen nodig en kwamen daardoor met +2 en +4 op de gedeelde 21e en 44e plaats terecht. Besseling hield zijn score in evenwicht met twee bogeys en twee birdies en Luiten kwam tot het maken van slechts 1 birdie maar had ook drie bogeys in zijn ronde.

Drie Engelssprekende spelers zullen op de laatste dag samen spelen. De Engelsman Laurie Canter (foto) nam de leiding met 7-onder en wordt op 3 slagen achterstand gevolgd door zijn landgenoot Matt Fitzpatrick. De Amerikaan David Lipsky is de derde speler in de flight en hij heeft met 3-onder 4 slagen achterstand. Hij wist met 64 slagen, de laagste ronde tot nu toe in dit toernooi, iedereen te verbazen. Eerder lukte het Sergio Garcia in 2018 en Daniel Brook in 2017 om met deze score het clubhuis binnen te lopen!

Een winnaar aanwijzen is nu echt nog niet mogelijk. De baan kent plekken waar spelers ineens een bogey of erger oplopen. De Fransman Romain Langasque, die na de tweede dag de leiding nam, zakte weg na 73 slagen op zaterdag en staat met 2-onder op 5 slagen afstand.

Canter, de leider, had een reeks van acht birdies en maakte ook vier bogeys voor een ronde van 67 slagen.

Andalucia Masters: Jon Rahm begint met 78 slagen waar Besseling 1-onder is

Andalucia Masters: Luiten en Besseling door in Spanje waar Langasque leidt!