Andalucia Masters: Jon Rahm begint met 78 slagen waar Besseling 1-onder is

Jon Rahm, de grote favoriet van de Spanjaarden, heeft net niet zijn slechtste ronde ooit geëvenaard. De wereldnummer 1 opende op de golfbaan van Valderrama met 78 slagen en dat bracht hem op 11 slagen achterstand op de leider, de Fransman Julien Guerrier.

Wil Besseling kwam in de top van het klassement van het Estrella Damm N.A Andalucia Masters na een ronde van 1-onder. De Nederlander deelt daarmee de vierde plek. Joost Luiten had een opening boven par met 73 slagen. De 35-jarige had vier bogeys en twee birdies in zijn ronde.

Rahm slaagde er niet in om een enkele birdie te maken en vond slechts vier fairways vanaf de tee. Beginnend op de tweede negen speelde hij naast Ryder Cup-teamgenoot Matt Fitzpatrick en de winnaar van de Acciona Open de Espana van vorige week en landgenoot Rafa Cabrera Bello. Rahm maakte direct een bogey op zijn openingshole en miste een birdie kans op de volgende een par-vijf hole.

Vervolgens maakte de Spanjaard back-to-back bogeys vanaf de 12e en gleed naar vier over toen hij er niet in slaagde om een up-en-down te maken vanuit een greensidebunker op de 15e een par-drie vervolgens maakte hij ook nog eens een drie-putt voor dubbel bogey op de 18e.

De winnaar van het vorige week gespeelde ACCIONA Open de España Cabrera Bello staat met 3-onder op de tweede plaats en op 1 slag achterstand op Guerrier.