Andalucia Masters: Luiten en Besseling door in Spanje waar Langasque leidt!

Met 71 en 74 slagen hebben Joost Luiten en Wil Besseling hun tweede ronde in het Andalucia Masters geëindigd. Luiten klom daardoor 13 plaats en Besseling zakte 21 plekken en samen delen zij met +2 de 26e plaats. Dat de golfbaan van Valderrama niet makkelijk speelt bleek wel uit de score waarmee de cut gehaald werd. De spelers met +5 of minder gingen door naar het weekend en onder hun dus ook de twee Nederlanders!

De drie Belgen Nicolas Colsaerts, Thomas Detry en Thomas Pieters misten allemaal de cut in het toernooi. Ook de nummer 1 van de wereld, Jon Rahm, kan de rest van het toernooi op TV gaan volgen, hij had met +10 vijf slagen te veel. De Zuid-Afrikaan Haydn Porteous maakte het wel erg bond met 82 en 83 slagen en eindigde met +12 als allerlaatste in het klassement.

Slechts 12 spelers wisten onder par te blijven in het toernooi. De Fransman Romain Langasque nam de leiding met twee ronden van 69 slagen en 4-onder. Met 3-onder volgen op de tweede plaats de Zweed Sebastian Soderberg de Nieuw-Zeelander Ryan Fox en de twee Engelsen Laurie Canter en Matt Fitzpatrick. De laagste ronde met 65 slagen kwam op naam van Canter die daardoor 55 plaatsen in het klassement omhoogschoot.