Victor Garcia Broto wint Emilia Romagna Alps Tour Davey Porsius beste Nederlander!

Het was een grote finale vol verrassingen maar Victor Garcia Broto uit Spanje hield stand en bleef drie dagen aan de top van het klassement en won uiteindelijk met 13-onder in een twee -way play-off van de Italiaanse amateur Riccardo Bregoli.

“Ik ben erg blij met de manier waarop ik heb gespeeld. Ik wil de Alpentour bedanken, want dit is mijn eerste seizoen met hen. Ik begon als amateur, werd halverwege het seizoen prof en dit is een fantastische manier om te eindigen”.

De trofee die werd uitgereikt aan winnaar Victor Garcia Broto is speciaal ontworpen door Roberta Verteramo om het 20-jarig jubileum van de Alps Tour te vieren.

De Nederlander Davey Porsius eindigde in het toernooi op de 16e plek met 6-onder par en Vince van Veen werd met par gedeeld 33e .

Tijdens de play-off op de 18e hole nam Bregoli de riskantere rechterkant van de fairway en vind daar helaas het water. Garcia Broto nam de veiligere route via de linkerkant fairway, speelde een tweede safe shot en zette zijn derde net achter de green om op minder dan een meter van de hole te chippen. Bregoli’s vierde schot vond de rough en hij raakte de green voor vijf. Met drie putts maakte hij een drievoudig bogey en kon daarna alleen nog maar de Spaanse speler feliciteren die zijn putt voor par liet vallen.

Bregoli was een echte publiekstrekker, getuige de supporters op de 18e green, Bregoli was duidelijk teleurgesteld maar bleef positief:

“Dit is al zestien jaar mijn thuisclub sinds ik begon met golfen en ik waardeerde het echt om hier te spelen en goed te spelen”.

Toen de Grand Final was afgelopen, werden de punten op de Order for Merit verdeeld. Een ander Modena Golf & Country Club-lid, Jacopo Vecchi Fossa, ontving de trofee als winnaar van de OofM 2021. Hij krijgt een van de 5 volle kaarten op de Challenge Tour voor volgend jaar.

Op de tweede plaats staat Ryan Lumsden uit Schotland die afwezig was in de finale omdat hij momenteel de Korn Ferry QSchool speelt.

Op de derde plaats staat Angel Hidalgo Portillo, die ook niet aanwezig was omdat hij al een Challenge Tour-kaart heeft verdiend met het winnen van de Big Green Egg German Challenge. Zo gaat de derde kaart naar de winnaar van vandaag, de als vierde geplaatste Victor Garcia Broto.

Twee Franse spelers volgen op de lijst voor volle kaarten; Paul Elissalde en de amateur Paul Margolis, als hij voor het einde van het jaar prof wordt.

Zo eindigt het 20-jarig jubileumjaar van de Alpentour. Het seizoen 2022 gaat half februari van start in Egypte.

De Emilia Romagna Alps Tour Grand Final 2021 wordt gepromoot door de Alps Tour met de fundamentele steun van de Italiaanse golffederatie, Modena Golf & Country Club en de regio Emilia Romagna.

Victor Garcia Broto – Photo Credit: Federico Capretti