Zestien Nederlanders in KLM Open

_2008-04-18_luiten-midden2.jpg

_2008-04-18_luiten-midden2.jpgZandvoort – Volgende week donderdag zullen er zestien Nederlanders starten in het KLM Open. Naast de drie Tourspelers Maarten Lafeber, Robert-Jan Derksen en Joost Luiten (foto) verschijnen acht professionals en vijf amateurs van eigen bodem aan de start.

Middels de kwalificatie hadden Rolf Muntz, Hiddo Uhlenbeck en Alain Ruiz-Fonhof zich eerder deze maand al geplaatst. Muntz verschijnt voor de achttiende keer aan de start en ook Uhlenbeck en Ruiz-Fonhof speelden al eerder mee in het KLM Open.

Via de internationale ranglijst van de PGA Holland hebben John Boerdonk, Ruben Wechgelaer en Joost Steenkamer hun plaats afgedwongen. Twee wildcards gingen naar Ralph Miller en Robin Swane.

Bij de amateurs is het een jonge aangelegenheid. De eerste speler die op de lijst kon worden bijgeschreven was echter een Belg; Kevin Hesbois. De 17-jarige speler uit Haacht won het River Woods Junior Open op de baan van Golfclub Toxandria.

Winnaar van het Nationaal Strokeplay Kampioenschap van Nederland afgelopen weekend, Darius van Driel (19 jaar oud en spelend op de Noordwijkse), voert de Nederlandse lijst aan en zal zijn debuut maken op de Kennemer. Dat geldt ook voor Teemu Bakker (17 jaar, Lochemsche Golf & Countryclub) en Berend van Holthuijsen (17 jaar, Houtrak).

Floris de Vries kreeg een wildcard van de NGF. Floris de Vries debuteerde in 2005 op 14-jarige leeftijd in het KLM Open en werd daarmee de jongste deelnemer ooit. Dit jaar won hij het Nationaal Open op de Rosendaelsche met twee achtereenvolgende baanrecords van 65.

De laatste amateur-plaats gaat naar Willem Vork (18 jaar, Noordwijkse) of Robert Niemer (25 jaar, Kennemer). Zij zullen op vrijdag een 18-hole play-off spelen om dit uit te maken.

Het KLM Open is onderdeel van de European Tour, wordt ondersteund door de partners KLM, KPMG en ABN AMRO en georganiseerd door THIS IS GOLF.

www.klmopen.nl