Wil Besseling klimt naar de top in finale Q-School

Inmiddels zijn er twee ronden gespeeld van de zes door de Nederlanders Wil Besseling, Lars van Meijel en Robbie van West in het kwalificatie event voor een kaart voor de Europese Tour. In Spanje knalde Besseling (foto boven) er op de tweede dag even een ronde uit van 67 slagen. De 33-jarige speler uit Noord-Holland kwam zowaar met een score van 7-onder bij de beste 5 spelers in dit finale event met een gedeelde 4e plaats. De beste 25 krijgen het startbewijs voor de Europese Tour.

Ook Robbie van West (foto) staat nu bij de beste 25 spelers. Hij staat met nog 4 ronden te gaan met 4-onder, 70 en 69 slagen, gedeeld 22e.

Lars van Meijel had helaas een niet al te beste start met bogeys op de holes 1, 2 en 3 maar wist zich gelukkig te herpakken met 5 birdies. De bogey op 17 zorgde ervoor dat hij uiteindelijk toch rond ging onder par met 1-onder. Van Meijel staat nu gedeeld 38e met 3-onder par.

Met 9-onder nam de Engelsman Toby Tree de leiding. De 25-jarige wist tot nu toe twee ronden van 67 slagen te maken. De 21-jarige Fin Sami Valimaki kwam met 68 en 67 slagen met 8-onder op de tweede plaats die hij samen deelt met de Indiër S.S.P Chawrasia.

Besseling en Van Meijel en Van West onder par na eerste ronde finale Q-School