Luiten klimt weer verder omhoog in klassement in Zuid-Afrika waar Lombard de leiding behoudt!

Joost Luiten heeft opnieuw terreinwinst gemaakt in het Nedbank Golf Challenge in Zuid-Afrika. De 33-jarige Luiten had een heerlijk start met drie birdies op 1, 2 en 3 voordat hij met een bogey op opnieuw de 5e hole een klein dipje had. De birdies op 10 en 11 en opnieuw een bogey op 18 zorgde voor een score van 3-onder en daarmee steeg hij naar de gedeelde 12e plaats.

Op de golfbaan van de Gary Player Country Club in Sun City lijkt het nog steeds of er een Zuid-Afrikaan er met de trofee er van gaat. Op de nummer 1 plek in het klassement staat nog steeds de 24-jarige Zander Lombard na 68, 65 en 72 slagen (-11). Louis Oosthuizen kwam eerder met 63, 72 en nu met 71 slagen van de golfbaan en deelt met 10-onder de tweede plaats samen met Thomas Detry. De 26-jarige Detry liet op de derde dag 69 slagen noteren.

Als wij mogen uitgaan van de scores die de drie maakten op de derde dag dan is het toch ook goed mogelijk dat Detry zijn eerste overwinning op de European Tour op zondag pakt. Hij was namelijk de enige van de drie die zijn ronde ruim onder par binnen bracht.

Joost Luiten klimt wat in klassement in Zuid-Afrika waar Zander Lombard de leiding pakt!