DP World Tour

Tommy Fleetwood wint het Nedbank Challenge waar Joost Luiten de 10e plek pakt!

Toch weer een flinke cheque voor Joost Luiten nadat hij op de 10e plek was geëindigd in het Nedbank Golf Challenge in Zuid-Afrika. De 33-jarige Luiten wist ondanks een ronde net boven par, 73 slagen, twee plaatsen in het eindklassement te stijgen. Met 4-onder werd Luiten gedeeld 10e en verdiende hij toch ruim 93.000 euro.

De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen na een play-off. De 28-jarige Tommy Fleetwood was met 12-onder gelijk geëindigd met de de 23-jarige Zweed Marcus Kinhult. De twee moesten dus een play-off spelen. Met een bogey voor Kinhult en een par voor Fleetwood pakte de laatste de overwinning. Opvallende was het tweede schot van Fleetwood, met een moeilijke ligging net buiten een bunker moest hij zijn club laag grippen en met een shank vloog zijn bal bijna de tribune in. Een zeer goede pitch en putt voor par gaf hem dus de overwinning.

Fleetwood wist op de laatste dag 3 eagles te maken 4 birdies en 3 bogeys om met 7-onder zijn ronde af te sluiten. Kinhult ging op de laatste dag rond in 68 slagen met 5 birdies en een bogey. Voor Fleetwood was er een cheque van ruim 2.2 miljoen. Kinhult verdiende ruim 800.000 euro met zijn tweede plaats.

De Belg 26-jarige Thomas Detry werd samen met Bernd Wiesberger en Jason Scrivener gedeeld derde met 8-onder en verdiende 343.000 euro. Detry die ook een kans had op een overwinning ging uiteindelijk rond in +2 maar zijn derde plek geeft hem een sprong in de algemene ranking van de European Tour en toegang tot het lucratieve toernooi in Dubai waar de beste spelers zullen spelen. In de algemene ranking bleef Wiesberger de nummer 1 maar Fleetwood kwam door zijn overwinning op plek 2 te staan.

De 24-jarige Zander Lombard en zijn landgenoot de Zuid-Afrikaan en 37-jarige Louis Oosthuizen die na de derde ronde nog eerste en tweede stonden, zakten na 77 en 75 slagen terug naar de 6e en 8e plaats.

Luiten klimt weer verder omhoog in klassement in Zuid-Afrika waar Lombard de leiding behoudt!