Lars van Meijel tweede in finale Q-School

Na drie ronden van de finale van het kwalificatie event voor de European Tour is Lars van Meijel op de tweede plaats te vinden. Een tijd lang stond de 25-jarige zelf eerste maar een tweede plek in dit toernooi is natuurlijk fantastisch. Met 10-onder heeft Van Meijel (foto boven) al redelijk uitzicht op een kaart maar de drie ronden die nog zullen volgen moeten eerste nog gespeeld worden. De oud speler van de Eindhovense Golf Club wist met 6 birdies en een eagle op een par 4 en slechts 1 bogey zijn ronde met 65 slagen te eindigen.

Ook Wil Besseling staat nog steeds aan de goede kant van de streep. Waar de beste 25 spelers aan het eind van dit 6 dagen durende toernooi het speelrecht verkrijgen voor de Europese Tour staat Besseling nu 16e op 6-onder. Voor Besseling was het geen lekkere ronde dit keer met drie bogeys en twee birdies.

Robbie van West is nu 26e na drie ronden. De 27-jarige was goed bezig, hij startte vanaf hole 10 met drie birdies in zijn eerste 9 holes maar de dubbel bogey op de 5e gooide hem een stuk naar beneden in het klassement. Van West staat nu op 5-onder.

Er werd op de derde dag flink laag gescoord door twee spelers die in 63 slagen rondgingen, de laagste ronde van het toernooi tot nu toe. De 22-jarige Will Enefer en de 23 jarige David Micheluzzi wisten daardoor 85 plaatsen te stijgen en delen nu de 62e plaats.

Wil Besseling klimt naar de top in finale Q-School