Nederlanders halen de cut in finale Q-School waar Van Meijel nog het hoogst staat!

De drie Nederlanders die hun kwalificatie spelen voor de Europese Tour en een volledig lidmaatschap ervan zijn er in geslaagd om in ieder geval de cut te halen. Lars van Meijel, Robbie van West en Wil Besseling hebben nu nog twee ronden om bij de beste te blijven of nog te komen. Van Meijel (foto) deelt na 4 ronden de 11e plaats met 11-onder par. Ook Van West staat bij de beste 25 en wel 21e met een score van 8-onder. Helaas viel Wil Besseling wat plaatsen terug in het klassement, hij staat nu 30e met een score van 7-onder.

De laagste ronde van de drie kwam op naam van Van West met 68 slagen (-3). Hij had helaas weer een dubbel bogey en een bogey in zijn score maar wist dat erg mooi met 6 birdies weg te werken. Van Meijel maakte in zijn ronde drie birdies en twee bogeys om met 70 slagen (-1) zijn ronde te eindigen.

Besseling wist ook in 1-onder rond te gaan maar verloor ondanks dat toch veel plekken in het klassement. Met vier birdies en drie bogeys eindigde hij zijn vierde ronde. Gelukkig voor Besseling en de andere liggen de scores nog lekker dicht bij elkaar en een ronde van 2-onder op de 5e dag kan ook voor hem weer voor een top 25 notering zorgen.

Onder de spelers die het onder andere niet haalden zaten Steve Webster, Jamie Donaldson, Matteo Manassero, Michael Hoe, Romain Wattel, Brett Rumford en Gregory Bourdy.

Lars van Meijel tweede in finale Q-School