Besseling Van Meijel en Van West dichtbij kaart European Tour

Er is slechts nog 1 ronde te spelen in het zes dagen durende finale kwalificatie event voor de Europese Tour in Spanje. Drie Nederlanders maken nog steeds een grote kans op het spelen naast Joost Luiten en Darius van Driel in het seizoen 2020 op de Europese Tour.

Lars van Meijel staat na 5 ronden spelen aan de goede kant van het aantal spelers die zich kwalificeren. Met 11-onder deelt hij de 16e plaats van de 25 die hun tourkaart zullen verdienen. Wil Besseling is 25e met 9-onder en Robbie van West (foto) staat nu 33e maar op 8-onder par. Het verschil is dus erg klein en een ronde van een aantal slagen onder par kan dus voor de drie een tourkaart opleveren morgen. Van de drie had Besseling dit keer een ronde onder par op de vijfde dag met 70 slagen. Van West en van Meijel moesten het dit keer doen met een ronde van 71 slagen, 1-boven par.

Van een aantal spelers wordt al verwacht dat zij hun tourkaart binnen hebben zoals de leider Benjamin Poke met 18-onder en de Fin Sami Valimaki met 16-onder.

Morgen gaan dus de overgebleven 77 spelers de baan in met het doel of hun score te handhaven of deze nog verbeteren. Het zou natuurlijk een enorme opsteker voor het Nederlandse golf kunnen zijn wanneer wij in 2020 maar liefst 5 European Tour spelers zullen hebben!

Nederlanders halen de cut in finale Q-School waar Van Meijel nog het hoogst staat!

Lars van Meijel tweede in finale Q-School