Luiten speelt samen met Garcia in het DP World Tour Championship

Het is deze week weer uitdelen van miljoenen in het DP World Tour Championship in Dubai. Op de Jumeirah Golf Estates in Dubai zijn de beste 50 European Tour spelers aanwezig om later deze week ook de winnaar van de Race to Dubai, de Order of Merit, te feliciteren. Er zijn 5 spelers die deze Race to Dubai kunnen winnen en wel Bernd Wiesberger, Tommy Fleetwood, Jon Rahm, Shane Lowry en Matthew Fitzpatrick. Joost Luiten (foto) zal deze week starten met Sergio Garcia. De twee kennen elkaar goed van het KLM Open waar de laatste dit jaar de overwinning pakte!. 

Rory McIlroy zal deze week met een nieuwe caddy spelen en wel Niall O’Conner een voormalig rugby speler. De 30-jarige liet weten even een switch te hebben gemaakt omdat zijn huidige caddy, Harry Diamond, net vader is geworden.

De winnaar in Dubai verdiend deze week iets van 2.5 miljoen euro. De uiteindelijke winnaar van de Race to Dubai krijgt een cheque van 2 miljoen. De nummers 2, 3, 4 en 5 ontvangen aan het eind van het seizoen altijd nog 1.2 miljoen, 750.000, 600.000 en 400.000 euro.