Joost Luiten klimt wat in klassement in Zuid-Afrika waar Zander Lombard de leiding pakt!

Het was jammer van de drie bogeys op rij voor Joost Luiten op de tweede dag van het Nedbank Golf Challenge in Zuid-Afrika. Luiten wist dit keer toch ook putts van 2 meter of meer uit te holen en soms voor par. Hij ging nu na een ronde par op de eerste dag in 2-onder door op de tweede dag van het toernooi in Zuid-Afrika. Met 4 birdies een eagle en vier bogeys kwam hij voor het toernooi op 2-onder en de gedeelde 20e plek.

Op de golfbaan van de Gary Player Country Club in Sun City wisten de Zuid-Afrikanen de nummers 1 en 2 plek te pakken. Op de nummer 1 in het klassement kwam de 24-jarige Zander Lombard (foto) na 68 en 65 slagen (-11). Louis Oosthuizen, op de eerste dag nog goed voor een ronde van 63 slagen, kwam nu met 72 slagen van de baan en staat met 9-onder op 2 slagen achter zijn landgenoot. Lombard heeft nog geen overwinning op de European Tour en misschien wordt dit zijn eerste.

De Belg en 26-jarige Thomas Detry staat derde met 7-onder en heeft een slag minder dan de Engelsman Tommy Fleetwood en Marcus Kinhult die gedeeld vierde staan.

Luiten begint met par het Nedbank Golf Challenge waar Oosthuizen de leiding pakt