Besseling en Van Meijel en Van West onder par na eerste ronde finale Q-School

Het was zeker geen slechte start van de Nederlanders in de laatste fase van de qualifying school. Na de eerste ronde, van het 6 ronden durende toernooi, wist Wil Besseling zelf een plek binnen de top 20 te krijgen. De 33-jarige Noord-Hollander (foto) wist met 69 slagen op de gedeelde 16e plek te komen. De 25-jarige Lars van Meijel kwam met 1 slag meer dan Besseling binnen maar deelt met 2-onder de 33e plaats. Ook Robbie van West kwam onder par het clubhuis binnen gewandeld, hij liet 70 slagen noteren en staat met 1-onder gedeeld 33e.

Een speler die het helemaal kwijt lijkt te zijn is Matteo Manassero. De 26-jarige Italiaan en winnaar ooit van 4 toernooien op de Europese Tour kwam met 78 slagen van de golfbaan en staat daarmee een na laatste. Laatste is de Zweed Fedrik Gustavsson met 81 slagen. Bij hem stonden er onder andere een quadrupple en dubbel bogey op zijn scorekaart.

De beste 25 spelers ontvangen aan het eind van dit 6 dagen durende toernooi het startbewijs voor de Europese Tour. De drie Nederlanders hebben in ieder geval hun Challenge Tour kaart op zak. 

Besseling en Van Meijel en Van West onder par na eerste ronde finale Q-School