WGC: Collin Morikawa wint en golfbaan kleurt rood!

Het waren de rode polo’s die opvielen op de golfbaan van de Concession op de laatste dag van het World Golf Championship. Als eerbetoon aan Tiger Woods, die op de laatste dag altijd een rode polo draagt, hadden de meeste spelers dit nu ook gedaan. Woods die na een eenzijdig auto ongeluk herstelde is zal dit fantastisch gevonden hebben!

PGA-kampioen Collin Morikawa is pas de tweede speler na zijn kinderidool, Tiger Woods, die een groot evenement en een World Golf Championship-evenement wint voordat hij 25 wordt. Hij overwon een zenuwachtige start en een pittige late aanval van Viktor Hovland om met 18-onder een overtuigende overwinning met drie slagen voorsprong te claimen in het WGC-Workday Championship.

Morikawa had na zijn ronde van zaterdag een voorsprong van twee slagen opgebouwd echter een bogey op de tweede hole in zijn laatste ronde opende de deur iets wijder voor het achtervolgende peloton.

Maar de 24-jarige reageerde met drie birdies in vijf holes en voegde er nog een toe op de 12e. Omdat zijn naaste rivalen het lieten liggen hield Morikawa zijn kalmte vast en speelde hij de laatste zes holes in relatief stressvrije pars om zijn ronde met 69 slagen af te sluiten.

“Wat een week, het laat gewoon zien dat ik hiernaartoe kan komen om te strijden”, zei Morikawa. Wat enkele korte-game-tips van voormalige grote kampioenen Mark O’Meara en Paul Azinger waren de sleutel tot zijn vorm tijdens de eerste stop van de Florida Swing.

“Ik heb de afgelopen weken zo veel gewerkt met tips van Mark O’Meara en Paul Azinger en die hebben mij deze week geholpen”, voegde hij eraan toe. “Mijn spel voelde zo goed aan en ik ben nu zo opgewonden. Mark hielp mij met putten, ik heb mijn grip wat moeten veranderen. En toen heb ik een tijdje met Azinger gepraat over chippen en dat heeft deze week mijn leven gered.”

Collin Morikawa was trots op zijn prestatie op de Concession nadat hij pas de tweede speler was geworden na Tiger Woods die een major en een WGC won voordat hij 25 werd. Hij was niet een van de vele spelers die een rood shirt en een zwarte broek aantrokken als eerbetoon voor de getroffen Woods.

‘Tiger betekent alles voor me en geëmotioneerd ‘, zei Morikawa. “Hij heeft die crash gehad en gelukkig gaat het goed met hem en hopelijk zal hij snel herstellen. Maar ik denk niet dat we je genoeg kunnen bedanken, dus ik wil je bedanken!”

Hovland zorgde voor de nodige spanning toen hij drie opeenvolgende birdies maakte om met 32 slagen zijn eerste negen holes te eindigen. Met birdies op 12 en 13 dat hem op 16 onder bracht stond hij nog maar een slag van de leider op dat moment.

Maar de jonge Noor maakte een drie-putt op de 14e voor bogey en deed hetzelfde vanaf 9 meter op de 16e om de druk op Morikawa te verlichten. Hovland maakte nog wel een birdie op 17 maar met een par op 18 bleef zijn score 15-onder en eindigde hij als gedeeld tweede met Brooks Koepka en Billy Horschel in het klassement.

De viervoudige bogey-finish van Hovland in zijn tweede ronde zou uiteindelijk het verschil hebben gemaakt voor een mogelijke overwinning.

Scottie Scheffler racete naar 15 onder met vijf birdies in zeven holes rond de turn voordat hij zijn tee-shot naar de 16e in het water sloeg. Rory McIlroy kwam na het maken van een birdie op de derde nog in de picture maar bogeys op 4 en 6 lieten de Noord-Ier flink zakken in het klassement. Met nog eens 4 birdies en 2 bogeys in zijn tweede negen eindigde hij zijn ronde met 71 slagen en werd met 12-onder gedeeld 6e samen met Louis Oosthuizen (69) en Webb Simpson ( 72).

WGC: Collin Morikawa leidt met twee slagen op geblesseerde Koepka

WGC-Workday: Brooks Koepka leidt met 1 slag op drie man

WGC-Workday Championship: Matthew Fitzpatrick en Webb Simpson leiden