WGC: Collin Morikawa leidt met twee slagen op geblesseerde Koepka

Collin Morikawa greep de leiding in het WGC-Workday Championship na een zinderende ronde golf tijdens de derde ronde op de Concession in Florida.

Terwijl leider Brooks Koepka van de ene op de andere dag diep in zijn competitieve reserves moest graven om in de strijd te blijven. Hij vocht tegen een pijnlijk nekprobleem en op de range liet hij dat al merken. Morikawa wist naar een indrukwekkende voorsprong te gaan met zeven birdies in acht holes. Hij maakte nog wel twee fouten op de par vijven die zijn voorsprong zagen slinken naar twee.

De PGA-kampioen sloot af met 15 onder en gaat de laatste ronde in met twee slagen voorsprong op Koepka, die er goed aan deed om rond te gaan in 70 slagen. Billy Horschel deelt samen met Koepka de tweede plaats met 13-onder. Rory McIlroy wist met 66 slagen 8 plaatsen te stijgen en staat nu vijfde met 12-onder en dus op slechts vier van de leider.

Terwijl Koepka duidelijk worstelde met een blessure en gedwongen werd tot een bogey-bogey-start, sprong Morikawa met vijf opeenvolgende birdies vanaf de vijfde, inclusief een bijna 10 meter putt voor een bonus twee op de korte zesde. Met birdies op de 7e, 8e en 9e begon hij aan zijn tweede negen.

“Ik kende een heel goede start en bleef maar birdie na birdie maken “, zei Morikawa na afloop. “Ik dacht er echt niet over na, het spel was simpel spelen, fairways en greens raken en dat is wat we hier elke dag proberen te doen.”

Brooks Koepka gaf toe dat hij de afgelopen zes weken last heeft gehad van een nekblessure toen het probleem tijdens de start van de derde dag van het WGC-Workday Championship in Florida weer naar boven kwam.

“Tegen de tijd dat ik 14e had bereikt had ik net een drie-putt gemaakt op de 13e die mijn ronde anders liet lopen. Ik miste gewoon een paar fairways en ik had moeite om de pars te maken.”

Horschel kwam plotseling op twee slagen van de voorsprong toen hij terugkwam van bogeys op 13 en 14 met een birdie op 16. De eagle op de 17e, waar hij zijn uitstekende tweede slag van zo’n 237 meter binnen enkele centimeters van de hole zag landen en die de vlaggenstok raakte en op 3.5 meter eindigde, wist hij vervolgens te maken.

Webb Simpson kwam ook tot 13 onder met birdies op de 16e en 17e om er uiteindelijk één terug te geven op de 18e waar hij de fairway bunker raakte en een lay-up moest slaan waardoor hij pas in drie slagen op deze par 4 lag.

McIlroy had gemengde gevoelens over zijn derde ronde van 66 slagen terwijl hij blijft zoeken naar zijn beste vorm. Ondanks dat hij zijn perfecte vorm nog niet heeft gevonden , staat hij slechts vier slagen van de leiding.

Zo vergiste McIlroy zich opnieuw op 11, waar hij de green miste, maar hij maakte een birdie op 12 en twee prachtige slagen op de lange 13e par 5 hole zorgde voor een eagle putt van 3.5 meter. Verdere birdies op 15 en 17 bracht hem stevig terug in de strijd voor een vierde wereldgolfkampioenschap titel.

WGC-Workday: Brooks Koepka leidt met 1 slag op drie man

WGC-Workday Championship: Matthew Fitzpatrick en Webb Simpson leiden