WGC-Workday: Brooks Koepka leidt met 1 slag op drie man

Brooks Koepka heeft een slag voorsprong terwijl hij op jacht is naar een tweede PGA Tour-overwinning van deze maand in het WGC-Workday Championship. PGA-kampioen Collin Morikawa zit in de groep op 2 slag afstand op een gedeelde tweede plaats en Rory McIlroy staat nu zes slagen van de leiding halverwege het toernooi.

Koepka mixte zeven birdies met een eenzame bogey op weg naar een zes-onder-66 op de Concession Club en waarmee hij naar 11 onder ging en slag uit de buurt bleef van Morikawa, Billy Horschel en Cameron Smith.

Morikawa evenaarde de laagste ronde van de dag met een acht-onder-64, terwijl Horschel een tweede opeenvolgende ronde van 67 slagen wist te maken en Smith met vier birdies in zes holes een tweede ronde van 66 binnen bracht om ook op 10 onder te komen.

De co-leiders Matthew Fitzpatrick en Webb Simpson na de eerste ronde staan nu op twee slagen terug en delen de vijfde plaats naast Tony Finau, terwijl Patrick Reed drie slagen achterstand heeft en op acht onder staat. McIlroy gaat het weekend dus in met 6 slagen van de nummer 1 in het klassement.

Koepka, die samen speelde met Dustin Johnson en die in de tweede ronde met 69 slagen zijn ronde eindigde, maakte birdie op 1 daarna een reeks van parren tot hole 7 waar hij opnieuw birdie maakte. Zijn bunkershot op de 12e, een par 4 van 275 meter en waar de meeste voor de green gaan en waar hij een van de bunkers ervoor raakte, kwam op iets van een meter afstand van de cup en waar hij zijn birdie wist te maken. Een putt van nog geen 2 meter op de 15e die viel voor birdie gaf hem de leiding en deze vielen ook op de 16e en de 17e. De bogey op 18 kwam doordat zijn tweede slag te ver was en hij pas in drieen op de green lag en twee putts nodig had.

Reed stond tijdelijk bovenaan het klassement na zes birdies in zijn eerste 12 holes, maar vond twee keer water en wel op de 5e en de 8e, hij startte op de 10e. Viktor Hovland kwam binnen twee slagen van de leiding totdat hij zijn drie-onder 69 afsloot met viervoudig bogey op zijn laatste hole, de 9e. De 23-jarige Noor sloeg zijn tweede slag rechts van de green sloeg hem vervolgens de achterkant van de bunker in aan de andere kant van de green. Sloeg hem bijna op dezelfde plek weer terug nam een drop chipte hem naar de zijkant op 7 lag hij op de green en 8 die viel.

McIlroy’s hoop op een goede klassering in deze wedstrijd werd onder andere teniet gedaan op de 7e waar hij een dubbel bogey maakte.

Bryson DeChambeau wist met 13 slagen minder dan zijn eerste ronde de 64 van Morikawa te evenaren. Wereld nummer 1 Dustin Johnson staat op een gedeelde 54e plaats ondanks dat hij na zijn eerste ronde van 77 slagen een 69 binnenbracht.

WGC-Workday Championship: Matthew Fitzpatrick en Webb Simpson leiden