WGC-Workday Championship: Matthew Fitzpatrick en Webb Simpson leiden

Matthew Fitzpatrick start met een bogey-vrije ronde van 66 slagen en hoopt op zijn eerste PGA Tour-overwinning in het WGC-Workday Championship. De 26-jarige Engelsman deelt de eerste plaats samen met Webb Simpson.

De Spanjaard Jon Rahm staat op twee slagen achterstand en Rory McIlroy op drie slagen. De wereld nr. 1 Dustin Johnson worstelde in zijn eerste ronde en kwam met 77 slagen de baan aflopen.

Brooks Koepka, Kevin Kisner en Billy Horschel staan gedeeld derde plaats naast Sergio Garcia met 67 slagen en Patrick Reed en Rahm staan in een groepje spelers op twee slagen afstand van de leiders. Koepka won eerder deze maand het Waste Management Phoenix Open.

“De golfbaan is in ongelooflijke staat”, zei Fitzpatrick tegen de verslaggevers. “De greens zijn rond stimp 12 en dat is geweldig voor mij.”

Fitzpatrick, die zijn ronde vanaf de tweede negen begon, opende met een birdie op de tiende maar miste van een vergelijkbare afstand op de volgende voordat hij opeenvolgende birdies maakte vanaf de 14e. Zijn putt van ongeveer 4.5 meter voor par op de 17e viel nadat hij eerder zijn tweede slag op deze par 5 in het water voor de green zag verdwijnen. Fitzpatrick eindigde vorige week nog als vijfde in het Genesis Invitational

De Engelsman birdiede de 18e om de turn in 32 slagen te bereiken en met birdies op de vierde, putt van 3 meter viel, en een putt van ruim 10 meter die viel voor birdie op de zesde zorgde voor een vlekkeloze start van de week.

Simpson produceerde een indrukwekkende finish met birdies op 15, 16 en 17 en voegde zich bij Fitzpatrick op de nummer 1 plek in het klassement.

McIlroy, die op zoek was naar zijn vorm na het missen van de cut vorige week in Californië, mengde zes birdies met drie bogeys op weg naar een drie-onder-69.

De top 19 spelers worden gescheiden door slechts drie schoten na de openingsronde van het no-cut-evenement, hoewel wereldkampioen nr. 1 Dustin Johnson worstelde met een vijf-over-77 en Bryson DeChambeau, een voormalige winnaar op deze locatie, 67e staat na een eerste ronde 78.

Matthew Wolf trok zich terug uit het toernooi na het maken van 83 slagen. De 21-jarige maakte onder andere een quadrupple bogey op de 15e en nog een partij dubbel bogeys.