Masters winnaar Woosnam zal SkyCaddie GPS op Tour gebruiken

HADDENHAM, BUCKS, VK – – European Tour-golficoon en voormalig nummer één van de wereld Ian Woosnam zal de SkyCaddie GPS-afstandsmeters gebruiken wanneer hij deelneemt aan de Tour in 2021.

Woosnam, die in april in zijn 32e Masters-toernooi speelt, heeft een SkyCaddie SX500 die automatisch wordt vooraf geladen met de pinposities van elke dag in alle Europese evenementen op de Legends Tour in 2021 (voorheen bekend als de Staysure Tour en European Senior Tour) .

Verwacht wordt dat meer dan de helft van het deelnemersveld in elk Legends Tour-evenement dit jaar samen met Woosnam een SkyCaddie GPS-apparaat gebruikt.

“In tegenstelling tot een laser, die je alleen zicht op de afstand geeft, laat een SkyCaddie ook meteen je volgende afstand zien”, zei Woosnam, 62, een veteraan van acht Ryder Cups en een Major-winnaar in 1991 na zijn beroemde overwinning op het Masters Tournament.

“Vanaf de tee geeft mijn SkyCaddie me mijn landingsafstand, plus wat ik dan over heb tot aan de pin. Dat kun je alleen krijgen met een SkyCaddie. In feite geeft het me onmiddellijk alle meters die ik nodig heb, waardoor het veel sneller te gebruiken is dan een meterboek.

“Bovendien betekent het feit dat de pin posities van de dag vooraf zijn geladen, dat ik in één oogopslag een complete kaart heb voor elke hole, inclusief een grote afstand tot de vlag en een afbeelding van de locatie op de green. Na in honderden toernooien gespeeld te hebben en met meer dan 50 professionele overwinningen, weet ik dat het gebruik van een SkyCaddie me een duidelijk prestatievoordeel geeft.  Ik kan me niet voorstellen waarom ik ooit weer een laser plus meterboek zou gaan gebruiken.”

De recente aankondiging door de PGA of America dat spelers GPS en laser kunnen gebruiken in het PGA Championship van dit jaar betekende een grote doorbraak voor SkyCaddie.

Ian Woosnam merkte op: “Ik steun de beslissing en zie voordelen voor de snelheid van spelen. Het kan een uitdaging zijn om een conventionele afstand te krijgen als je offline bent, en het proces kan het spel vertragen, zelfs met een professionele caddie.

“Een SkyCaddie is bijzonder snel in het geven van nauwkeurige cijfers voor alle punten op de golfbaan, vooral als u ergens bent waar u niet van plan was te zijn.”

SkyCaddie GPS zal ook worden gebruikt door deelnemers aan andere populaire tours zoals de EuroPro Tour en LET Access Series in 2021, evenals in alle PGA nationale toernooien.

Professionele toernooiorganisatoren, waaronder de PGA, gebruiken nu vaak SkyCaddie-afstanden om hun pinnen vast te leggen, gezien de betrouwbaar nauwkeurige kaartenservice van het merk te voet.

“Het is bewezen dat SkyCaddies het spel versnellen, meer dan lasers en afstandsboeken, en we denken dat het niet lang zal duren voordat ook andere prominente Tours het gebruik van een SkyCaddie bij toernooispel toestaan”, aldus James Holmes van SkyCaddie.

“We zijn klaar voor dat moment!”

SkyCaddie heeft onlangs een reeks ‘Masterclass’-video’s op YouTube gelanceerd om serieuze golfers en PGA-professionals te helpen’ supergebruikers ‘te worden van de volgende generatie GPS-technologie. De video’s zijn gepromoot door de PGA, die SkyCaddie-pin-informatie gebruikt in al zijn nationale toernooien in 2021.

Zie www.skycaddie.co.uk voor alle informatie.

Photography: www.hisemanphoto.com