DP World Tour

Van Driel en Luiten door in Volvo Car Scandinavian Mixed: Soderberg leidt nog steeds!

Joost Luiten getuige van cameraman die geraakt werd door golfbal en knokout ging

Darius van Driel

Twee van de vier Nederlanders zijn door in het Volvo Car Scandinavian Mixed. Darius van Driel en Joost Luiten haalden na twee ronden ruim de cut en staan nu met respectievelijk 7- en 6-onder op de gedeelde 12e en 20e plek. Daan Huizing en Anne van Dam misten de cut, die op 2-onder stond, ruim met scores van +4 en +6. Huizing wist nog wel zijn tweede ronde in 8 slagen minder te eindigen dan zijn eerste. Waar hij op de eerste dag nog 78 slagen nodig had, ging hij vrijdag netjes rond in 70 slagen. Huizing had in zijn eerste ronde een triple bogey en in zijn tweede een double bogey, wat hem samen 5 extra slagen opleverde.

Luiten maakte maar liefst 8 birdies op dag twee van het toernooi, tegen 6 birdies van Van Driel. De twee hadden echter ook bogeys: Luiten 3 en Van Driel eveneens 3.

Luiten getuige van golfbal op het hoofd van cameraman

Joost Luiten was getuige van een incident waarbij een cameraman geraakt werd door een golfbal geslagen door Madelene Sagström vanuit de rough. De onfortuinlijke man moest naar het ziekenhuis, maar lijkt na een flinke bult verder geen schade te hebben opgelopen.

Top van het klassement

Aan de top van het leaderboard staat nog steeds de Zweed Sebastian Soderberg op 15 onder par, en hij neemt een voorsprong van drie slagen mee het weekend in.

De 33-jarige thuisfavoriet Soderberg heeft de laatste tijd geweldig golf gespeeld en begon deze week na drie top-drie finishes in zijn laatste vier DP World Tour-evenementen. Soderberg is op zoek naar een tweede DP World Tour-overwinning.

De Schot Scott Jamieson staat drie slagen achter op de tweede plaats, met Julien Guerrier nog een slag verder terug op de derde plaats.

Voormalig kampioen Linn Grant, die twee jaar geleden geschiedenis schreef in dit toernooi als de eerste vrouwelijke winnaar van een DP World Tour-evenement, deelt de vierde plaats.

In totaal hebben 42 DP World Tour-leden en 26 Ladies European Tour-leden de cut gehaald in dit innovatieve evenement, waarin 78 mannen en 78 vrouwen het tegen elkaar opnemen op dezelfde baan voor één prijzenpot en één trofee.

Darius van Driel in de top 10 na 1e ronde Volvo Car Scandinavian Mixed: Sebastian Soderberg leidt