DP World Tour

Darius van Driel in de top 10 na 1e ronde Volvo Car Scandinavian Mixed: Sebastian Soderberg leidt

Sebastian Söderberg

Met een ronde van 68 slagen heeft Darius van Driel zich in de Volvo Car Scandinavian Mixed op een gedeelde 10e plek genesteld. De 35-jarige Nederlander noteerde vijf birdies en slechts één bogey op de golfbaan van de Vasatorps Golfklubb in Helsingborg.

Joost Luiten ging in 1-onder rond, met ook vijf birdies, maar hij moest vier bogeys incasseren. Luiten had enige moeite op de greens en maakte zeker twee drie-putts.

De Nederlanders Anne van Dam en Daan Huizing kenden een moeizame start. Met respectievelijk 77 slagen (+5) en 78 slagen (+6) bevinden zij zich onderaan het klassement. In dit toernooi strijden vrouwen en mannen om dezelfde titel. Van Dam eindigde vorig jaar nog als beste vrouw in het toernooi.

Sebastian Söderberg zette zijn goede vorm voort en leidt op eigen bodem na de eerste dag van de Volvo Car Scandinavian Mixed.

De Zweed heeft al drie top tien plaatsen behaald in het seizoen van 2024, waaronder twee tweede plaatsen en een derde plaats in opeenvolgende evenementen tijdens de Asian Swing. Deze prestaties leverden hem een plaats op in het US PGA Championship.

Hij haalde de cut in zijn tweede Major Championship en bracht dat momentum mee naar de Vasatorps Golfklubb, waar hij een foutloze ronde van 63 slagen noteerde. Hiermee kwam hij op negen onder par en leidt hij met twee slagen voorsprong op de Engelsman Alex Fitzpatrick en de Zuid-Afrikaan Dylan Frittelli.

De Maleisiër Gavin Green staat op zes onder par in dit evenement, waar 78 mannen en 78 vrouwen in dezelfde groepen spelen voor één prijzengeld en trofee. De Ladies European Tour speelsters Linn Grant en Lauren Walsh staan op vier slagen achter de leider als beste dames in het klassement.