PGA Tour

Canadees Adam Hadwin leidt na eerste ronde van Memorial Tournament

Adam Hadwin

De Canadees Adam Hadwin leidt in het Memorial Tournament na de eerste ronde, met de nummer één van de wereld, Scottie Scheffler en winnaar van het US PGA Championship Xander Schauffele vlak achter hem. Hadwin wist met een ronde van zes onder par en 66 slagen, waarin acht birdies en twee bogeys, bovenaan het klassement te komen. Scheffler staat één slag achter hem met zes birdies en een bogey.

Schauffele staat weer een slag achter Scheffler en deelt de derde plaats met de Zweed Ludvig Aberg, de Canadees Corey Connors en de Amerikaan Colin Morikawa. De nummer twee van de wereld zei dat zijn putten hem op het juiste deel van het klassement hield.

“Wanneer de bal in de lucht was, sloot ik mijn ogen,” zei Schauffele. “Ik zou mezelf niet religieus noemen, maar ik hoopte dat het goed zou gaan.”

De Noord-Ier Rory McIlroy had een wisselvallige dag en redde zijn ronde met vier birdies op de laatste zes holes na twee bogeys en een kostbare dubbelbogey op de 12e hole en staat op vier slagen van de leiding.

De Engelsman Tommy Fleetwood staat een slag voor op McIlroy na een ronde met vier birdies en een bogey.